Зволікання Мін’юсту призвело до неефективного використання 41 млн грн на Херсонщині

6 лет назад 0

Фахівці Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області провели ревізію фінансово-господарської діяльності Державної установи «Голопристанська виправна колонія №7 — міжобласна спеціалізована туберкульозна лікарня» на 530 ліжок.

Під час контрольного заходу аудитори виявили порушень, що призвели до втрат, на суму понад 225,0 тис. грн. Зокрема, у 2014-2017 роках установою коштами загального фонду бюджету профінансовано видатки на суму 201,3 тис. грн за електроенергію, спожиту підрозділами колонії, задіяними в наданні платних послуг; зайво нараховано та сплачено премії працівникам загалом на 8,8 тис.грн у 2013-2014 роках; зайво списано солі на суму 10,5 тис. грн у 2014-2017 роках (в ході ревізії порушення відшкодовано).

Також аудитори встановили, що упродовж 2015-2017 років в колонії зменшилася фактична чисельність засуджених з 610 осіб до 149. При цьому штатна чисельність персоналу була незмінною — 350,5.

Установа направляла листи і подавала щомісячні, щоквартальні та щорічні звіти про заповнення її спецконтингентом до Державної пенітенціарної служби України і Міністерства юстиції України. Проте таке звітування не було врахованим і відкоригованим при формуванні штатного розпису.

Таким чином, зволікання вищестоящих органів виконавчої влади призвело до неефективного витрачання державних коштів на оплату праці зайвого персоналу колонії на суму 41 млн грн. Варто зазначити, що для утримання 149 осіб спецконтингенту колонії орієнтовно необхідно лише 103,5 штатної одиниці персоналу.

Аудитори направили вимоги для усунення виявлених порушень та притягненню винних осіб до відповідальності. До Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України направлено відповідні пропозиції щодо оптимізації чисельності колонії та недопущення в подальшому неефективного витрачання державних коштів.

Прес-служба Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області