ЦВК відмовила у реєстрації п’ятьом претендентам у нардепи по округу №184 на Херсонщині

3 года назад 0

Центральна виборча комісія не зареєструвала кандидатами на проміжних виборах народного депутата по округу № 184 на Херсонщині п’ятьох претендентів.
Про це на сторінці у Facebook повідомляє Громадянська мережа ОПОРА.
На засіданні 3 вересня Центральна виборча комісія розглянула документи претендентів у нардепи по 184 округу і не зареєструвала жодного.

Як повідомляє ОПОРА, Кувшинніковій Євгенії Олександрівні, Мукерії Михайлу Самсоновичу, Нечепорук Анні Володимирівні, Коваленко Едуарду Володимировичу, Мельник Ірині Євгеніївні, які подали свої документи у перший день виборчого процесу, у реєстрації відмовили.

Що відомо:

  • 1 вересня у Херсонській та Черкаській областях розпочався виборчий процес. У цих округах 31 жовтня відбудуться довибори до Верховної ради.
  • Політичні партії можуть висувати своїх кандидатів до 20 вересня включно, ті, хто бажають іти шляхом самовисування, мають подати документи до ЦВК до 30 вересня включно. Не пізніше, як на п’ятий день з дня прийняття документів для реєстрації ЦВК має прийняти рішення про реєстрацію кандидата в депутати або про відмову (відповідно імена всіх кандидатів будуть відомі до 5 жовтня включно).
  • Офіційно агітувати кандидат має право з дня, наступного за днем прийняття ЦВК рішення про реєстрацію. Кандидат зобов’язується не пізніше, як на десятий день з дня реєстрації відкрити рахунок виборчого фонду, за кошти якого має фінансуватися вся передвиборча агітація.
  • 9 квітня ЦВК призначила на 31 жовтня проміжні вибори народних депутатів на 184-му окрузі на Херсонщині (у зв’язку з тим, що мажоритарник Ігор Колихаєв став міським головою Херсона).

Суспільне Херсон lenazinovik