Депутати Херсонської облради закликали РНБО ввести санкції проти Петра Порошенка

3 года назад 0

Депутати Херсонської обласної ради підтримали звернення до РНБО про введення особистих санкцій проти Петра Порошенка
За це рішення проголосувало 35 депутатів.

Ініціював звернення перший застпник голови облради Єгор Устинов. 

"Важаємо, що персональні економічні санкції, які зараз застосовує влада, мають поширюватись не лише на політичних опонентів, а й на реальних зрадників України, які завдали державі великих збитків. Мова йде про екс-президента України Петра Порошенка", — йдеться у зверненні.

Петру Порошенку пригадали скандал, що став відомий під назвою "Свинарчуки".

"На початку 2020 року Національне антикорупційне бюро порушило кримінальну справу про підбурювання з боку Петра Порошенка до розтрати коштів офшорної компанії Wonderbliss Ltd шляхом спецконфіскації 1,5 млрд доларів. Це ті гроші, які, за інформацією влади, арештували на рахунках екс-президента Віктора Януковича. Окрім того, доведені факти злочинних дій екс-президента України Петра Порошенка у справах про продаж київського заводу «Кузня на рибальському», перевищення службових повноважень під час призначення членів Вищої ради правосуддя, тиск на суди у справі «ПриватБанку», незаконний перетин державного кордону з використанням підроблених документів, рейдерське захоплення бази Українського товариства сліпих «Івушка» та ряд інших справ" , — йдеться у зверненні.

На думку депутатів, "свою антидержавну діяльність Порошенко продовжує і зараз".

"У період пандемії коронавірусної інфекції  екс-президент України розповсюджує інформацію, що від вакцини CoviShield відмовляються лікарі, звинувачує президента України Володимира Зеленського в корупції та профнепридатності"
, — звинуваючуть Порошенка депутати облради.

Тож вони просять надати належну оцінку "таким діям Петра Порошенка" та внести його до санкційних списків.

Мост