Екс-мер Херсона Володимир Сальдо запропонував вихід з патової ситуації

7 лет назад 0

Вже другий місяць міські депутати не можуть провести пленарного засідання. Яблуком розбрату і в цей раз стало питання про розподіл бюджетних грошей. На сьогоднішній день херсонська громада заробила в бюджет розвитку 65 мільйонів гривень, плюс 150 мільйонів гривень перевиконання ще минулого 2016 року. Отже, 215 мільйонів не дають спокою депутатам, кожен з яких хоче побільше грошей "затягнути" собі на округ.

Така ситуація фактично довела міське господарство до стагнації. Роботи виконуються лише на 20 відсотків від запланованого. А це — не відремонтовані дороги та дворові проїзди, відсутність освітлення та багато-багато іншого.

"Гроші у міста є. Бюджет Херсона, завдяки реформуванню, перевиконано і не використовувати цю можливість для розвитку — це безгосподарність", — прокоментував цю ситуацію депутат міськради Володимир Сальдо.

В даному разі, коли депутати не можуть знайти "спільну мову" і визначитися на які об'єкти направити ці зароблені херсонцями гроші, депутат запропонував звернути увагу на те питання, яке зачіпає кожного другого жителя міста, а саме — добудувати мостоперехід.

"З кожним роком ситуація з відсутність транспортної розв'язки між районами ХБК і Таврійський посилюється. І це незаперечний факт. Давайте не будемо розосереджувати бюджетні гроші, а навпаки закумулюємо їх і спільними зусиллями добудуємо мостоперехід".

Адже сама наявність цієї транспортної розв'язки не тільки зніме ряд існуючих проблем для самих городян, а й дасть місту нові можливості для розвитку.

Серед депутатського корпусу є прихильники і противники цієї ініціативи, апелюючи двома аргументами. Перший, "нехай Київ побудує нам міст", і другий — "гроші при будівництві знову вкрадуть"…

Володимир Сальдо у своїх виступах на пленарних засіданнях акцентував увагу, що "Київ" не візьме на себе у повному обсязі вирішення питання фінансування і пов'язано це з тим, що на місцях тепер залишається більше грошей, ніж раніше і відповідно і більше можливостей саме у міської влади. А щодо питання "раскрадания бюджетних грошей" надійшла пропозиція створити постійнодіючу контрольну комісію.

Очевидно, що при бажанні — рішення питання можна знайти.

Вирішуватися депутати на це і підтримають пріоритетний об'єкт для розвитку міста покаже час, а точніше наступне пленарне засідання, яке анонсовано вже на завтра.