Гройсман vs Яценюк: чий уряд кращий?

7 лет назад 0

VoxUkraine вперше провів новий тип опитування серед широких кіл населення (читачі порталів Українська Правда, Liga.net, Facebook сторінка VoxUkraine). Загалом, взяло участь більше 1200 респондентів.

Огляд результатів засвідчив, що в Україні рейтинг підтримки Яценюка серед населення вищий, аніж в його наступника, Гройсмана.

Цікавим є той факт, що Гройсмана підтримують переважно ті, чий дохід складає більше 15 000 грн. в місяць. В той же час, “група підтримки” Яценюка має дохід до 5 000 грн та від 10 000 до 15 000 грн.

За результатом «народного» голосування уряд Яценюка отримав перемогу – 12 проти 7, тобто, більше 60% населення підтримує команду попереднього керманича.

Нагадаємо, попри «складні» часи, на які припало головування Яценюка, ступінь довіри до нього пересічного населення є вищим.

В цілому аналіз виявив, що на ефективність діяльності міністерств великий вплив має особистість керівника та/або його команди (ключових замів). Це свідчить про відсутність налагоджених процесів в середині міністерств.