Херсонський нардеп-мажоритарник з президентської партії порушив меморандум “Слуг народу”

3 года назад 0

Народний депутат від партії “Слуга народу” Володимир Іванов (185 виборчий округ) порушив три пункти з підписаного всіма нардепами з президентської політсили “Меморандуму про відповідальність”. Про це повідомляє портал “Слово і діло”. 

Зокрема, народний обранець з Херсонщини порушив пункти «Бути присутнім на всіх пленарних засіданнях Верховної ради, засіданнях комітетів і комісій, крім випадків, коли це неможливо з поважних причин», «Голосувати особисто, за допомогою, особистої картки, не передавати і не приймати від колега по фракції особисту картку для голосування» та «Підтримувати всі законопроєкти, передбачені передвиборчою програмою партії».

на фото: Володимир Іванов

За невиконання меморандуму “слуги народу” обіцяли добровільно скласти мандат. Як зазначили аналітики видання, станом на 8 вересня меморандум порушили 163 нардепа з 243. Серед них й голова партії Зеленського Олександр Корнієнко та лідер фракції Давид Арахамія. 

При цьому ніхто з «порушників» не склав добровільно свій депутатський мандат, хоча останній пункт меморандуму це передбачає.

“Зауважимо, що всього в меморандумі 7 пунктів. Перші два практично ідентичні, виконання п’ятого пункту – вести дискусії про законопроєкти на засіданні фракції і аргументувати свою позицію – ми не можемо перевірити, шостий пункт – бути гідним звання народного депутата – неможливо об’єктивно перевірити”, – зазначає “Слово і діло”.