Херсонському міському голові оголошено підозру у розкраданні 94 млн бюджетних коштів

7 лет назад 0

Мова йде про березневу сесію Херсонської міської ради, на якій відбувся перерозподіл 150млн гривень, з них 65 млн. гривень були розподілені на потреби городян, а 94 млн. гривень на комунальні підприємства і виборчі округи мотивованих депутатів міськради.

Рішення приймалось таким чином, через думки, що наслідків не буде через колективну відповідальність. Своє гостре зауваження написала Олена Урсуленко, секретар Херсонської міської ради, зазначивши, що це бюджетне питання не було обговорене в депутатських комісіях й винесене на розгляд сесії з порушенням регламенту, не будучи опублікованим за 20 днів на сайті Херсонської міської ради.

З непрозорим розподілом 94 млн. гривень не погоджуються й інші депутати: фракція БПП «Солідарність» в Херсонській міській раді звернулась до відповідних органів дати правову оцінку діям Херсонського міського голови, який, використовуючи своє службове становище, сприяв непрозорому розподілу грошей громади.

Хочеться нагадати, що після скасування на початку року координаційної ради в регламент внесено зміни – міський голова отримав безапеляційне право формувати порядок денний на сесію міськради, вирішуючи особисто, які саме питання потраплять у сесійну залу. А який має підхід у формуванні порядку денного, мабуть, залежить від бажань промерської більшості, яка має завжди своє бачення, як витратити гроші громади і, звісно, не на потреби городян.

Для прикладу, за підсумками першого півріччя ще утворились 65 млн. гривень понадпланових надходжень до бюджету, а на охорону здоров’я в місті заплановано виділити лише 210 тисяч гривень. Тож яке судове рішення буде винесено, чи підтримає городян суддя, який веде справу?