Крокуємо в Європу: перша еко-школа Херсонщини ділиться своїми досягненнями

7 лет назад 0

Сьогодні в Антонівській ЗОШ №21 пройшли урочистості з нагоди проведення Шкільних Днів Енергії.

Захід включав 4 етапи: святковий концерт за участі учнів школи, прес-конференція, презентація проекту та урочисте відкриття дитячого майданчика.

В рамках акції, еко-школу відвідало багато поважних людей: мер Херсона В.Миколаєнко, заступник голови ОДА А.Балонь, комерційний директор ПП «Оригінал Авто» Ю.Рожков, начальник Херсонського управління освіти Херсонської міськради Ю.Ніконов, керівник Центру міжнародного співробітництва Херсонської ТПП Л.Пономаренко, депутат облради О.Маренчук, депутат міськради Л.Леонова. Спеціально запрошений гість – представник Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ Роберт Кюнне.

Після офіційних привітань та поздоровлень, слово взяла директор ЗОШ №21 Галина Лугова, яка розповіла про результати участі Зеленої школи у всеукраїнських та міжнародних проектах.

Наприкінці 2016 року 15 найактивніших шкіл України розпочали втілення другого етапу — «Школа Енергії 2.0». Антонівська ЗОШ №21 стала однією з них. Проект реалізується за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ і має на меті покращення енергоефективності та енергозбереження в школах України.

Наразі учні та педколектив Зеленої школи активно працюють: здійснюють енергомоніторинги своїх будівель, готують аналітичні звіти та організовують заходи – Шкільні дні енергії. Окрім цього, діти проводять велику агітаційну роботу, беруть участь у різних екологічних акціях (День Землі, висадка дерев у Олешківському лісі, Марафонський пробіг тощо).
кту буде завершена Енергетичний табором, який заплановано провести влітку у Славську в Карпатах.
Вчителі та члени енергокоманд популяризують проект у соціальних мережах та закликають усіх небайдужих долучатися до акції.

З такими темпами, в найближчому майбутньому проблема енергозбереження на Херсонщині буде подолана.