На Донбасі завершилася АТО: розкрили подробиці «нового порядку»

6 лет назад 0

На Донбасі 30 квітня завершується Антитерористична операція і набуває чинності розпорядження про особливий порядок.

Перелік населених пунктів Донецької та Луганської областей, що входять до зони бойових дій відповідно до нових правил у зв'язку з початком проведення Операції об'єднаних сил опублікував волонтер Роман Доник на своїй сторінці у Facebook.

"Всі інші населені пункти до кордонів з Харківською та Дніпропетровською областей входять до "зони безпеки". Для них до окремого розпорядження командувача операцією ОС нічого не змінюється", — уточнив волонтер.

Зазначається, що територією бойових дій вважається район, охоплений бойовими діями уздовж лінії зіткнення, де підрозділи ЗСУ, інших військових формувань та правоохоронних органів виконують завдання по недопущенню прориву бойовиків вглиб території держави.

"Підставою для допуску в район проведення операції Об'єднаних сил для осіб, які не були залучені до забезпечення нацбезпеки і оборони є: проживання в районі особи або його найближчих родичів (при наявності відповідних документів), розміщення в районі проведення операції місць поховання близьких родичів або членів сім'ї, смерть близьких родичів або членів сім'ї в районі проведення операції, наявність права власності на об'єкти нерухомості в районі проведення операції", — зазначається.