На сайті Верховної Ради запровадили цензуру — підчистили слова представника США

7 лет назад 0

Верховна Рада зняла з сайту заклик представника Держдепартаменту США з питань України Курта Волкера відкинути вузькопартійні інтереси задля політичної єдності.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як йшлося в первісному повідомленні у понеділок, позначеному 16:30, копія якого збережена в архівах пошукових систем, Волкер під час відвідування Верховної Ради "звернув увагу учасників зустрічі, що для повернення територіальної цілісності та суверенітету вкрай важливим є збереження політичної єдності всередині країни, заради якої політичні сили повинні працювати як одна національна команда, посуваючи свої вузькопартійні інтереси, чи власні персональні амбіції, на другий план".

Цей заклик американського дипломата цитують і агентства, які навели повідомлення з Верховної Ради до його редагування.

В оновленій версії цієї новини, що позначена 18:30 і є на сайті парламенту й нині, ці слова вже відсутні, вказує видання.

Як йдеться в повідомленні, на зустрічі Волкер сказав, що за результатами цієї поїздки західні партнери визначатимуть подальші кроки з метою мирного врегулювання ситуації. Він також акцентував на необхідності підтримки людей, які проживають на тимчасово окупованих територіях, щоб вони знали, що важливі для України.