Найвитривалішого депутата Херсонської міської ради «розібрали»

6 лет назад 0

В ГО "Чесно" придивилися  до депутата Дмитра Больбота: його статки журналістам проекту видалися реальними, а банкрутство — фіктивним.

 Екс-регіонал Дмитро Больбот не вказав у декларації ні 5 власних фірм, ні доходів від них. Також депутат намагався штучно себе оголосити банкрутом, маючи кредитних зобов’язань на понад 76 млн грн, — пише Михайло Джогола, аналітик кампанії “Стеж за грошима” ЧЕСНО.

Дмитро Больбот  у Херсонській міськраді представляє фракцію “Наш край”. Уже вп’яте обраний депутатом цієї ради. У попередньому скликанні представляв “Партію регіонів”.

Згідно з декларацією,  Больбот  у 2016 році заробив зовсім небагато — менше 36 тис. грн. Це єдиний дохід на нього і дружину.  Кошти депутат заробив будучи головою правління обслуговуючого кооперативу “Комунальний ринок”. Саме ці дані депутат вказав у декларації і їх же подавав у 2015 році при реєстрації в ЦВК.

Проте  Дмитро Больбот  не вказав у декларації дані про інші підприємства, до яких має відношення. Зокрема він є співзасновником та керівником ТОВ “Розважальний Комплекс “Шумен”, співзасновником ТОВ “Кіномир”, ТОВ “Фірма “Івушка”, ТОВ “Нерпіс” та ТзОВ “ЛІК”.   Проте жодних доходів від цих підприємств у декларації депутата не вказано.

Хоча підприємства працюють. Розважальний комплекс “Шумен” розташований в м. Херсон на вул. Богуна (колишня Ілліча), 6. Ці дані збігаються з даними реєстрації підприємства. На інформаційних сайтах  Больбот  вказаний як керівник, і навіть зазначено, що в комплексі працює 46 осіб. Там же зареєстроване ТОВ “Киномир” — обидві адреси співпадають із адресою колишнього кінотеатру “Шумен”. У місцевих ЗМІ пишуть про те, що за приміщення кінотеатру уже довгий час ідуть суди між підприємством  Больбота  та міською радою.

Дати коментар Громадському руху ЧЕСНО  Дмитро Больбот  відмовився.

Ну, какбы я не знаю вашей организации, незнаю какие ее цели, какие ее задачи. Поэтому я не буду с вами общаться”,  — зазначає депутат. 

Дружина  Дмитра Больбота   Олена Фролова  в декларації чоловіка не вказала жодного доходу в 2016 році, також не вказала жодних юридичних осіб у власності. Хоча є співзасновницею ПП “Шоп-Торг”.

Попри відсутність доходів та невеликий заробіток чоловіка  Олена Фролова  у 2016 році придбала автомобіль Lexus GS 300  більш як за 240 тис. грн. А у 2015 році набула у власність квартиру в Херсоні. Квадратний метр житла обійшовся жінці у 1879 грн, в той час як Мінрегіонбуд встановив ціни на рівні5720 грн за квадратний метр.

Попри незначні доходи родина  Дмитра Больбота  має досить великі заощадження — готівкою вони тримають понад 35 тис. доларів США. Проте Больбот має і чималі фінансові зобов’язання.  Больбот винен “Сбербанку Росії” понад 76,5 млн грн. 15 вересня 2015 року, в час ведення передвиборчої кампанії,  Дмитро Больбот  був визнаний банкрутом. А в червні 2016 року суд припинив підприємницьку діяльністьдепутата. У вересні минулого року Господарський суд Херсонської області скасував ухвалу про банкутство. Причиною стали виявлена податківцями та прокуратурою готівка в декларації  Больбота  за 2016 рік. Вони вважають, що при проведенні процедури банкротства  Больбот  умисне ухилявся від виплати кредитних зобов’язань “Сбербанку Росії”, чим міг нанести шкоду державі у вигляді несплаченого податкового боргу.

Нагадаємо, що Громадський рух ЧЕСНО проаналізував декларації депутатів Херсонської міської ради та склав рейтинги найбільш заможних, найбільш бідних депутатів.

джерело