Перспективи області та виклики на межі Крим-Херсонщина обговорили в студії громадського радіо (відео)

6 лет назад 0

Сьогодні Глава Херсонської обласної адміністрації Андрій Гордєєв та представники територіальних громад Генічеського району побували у студії Громадського радіо.

Чи можливий Херсонський Батумі (який уперто називають саме "Херсонське Батумі" навіть київські журналісти)?
Як вирішуються інфраструктурні питання — розвиток портів та доріг?
Чи справдяться місцеві амбітні проекти?
Чим децентралізація в уявленнях громад, особливо у прикордонних районах, відрізняється від децентралізації по планах чиновників?

Андрій Гордєєв не стільки відповідав на питання журналістів, як наполегливо відстоював свою точку зору і право договорити заготовлений спіч до кінця. Найбільше суперечок викликали саме децентралізаційні питання: теза про те, що децентралізація за сценарієм громад може становити загрозу національній безпеці журналістам Громадського здалася надуманою. І хоча точку зору губернатора відстоювали й наступні гості — переконати ведучих їм не вдалося. Довелося запросити на Арабатську стрілку на наступний рік.

Протягом 40 хвилин точилася розмова, яка не може залишити байдужими мешканців Херсонської області — пропонуємо її до перегляду і вам. Коли слухатимете — зробіть ласку, не звертайте уваги на спроби перебити журналістів ввічливими фразами типу "Я ще не договорив", "Дайте і мені сказати, я вас не перебивав" — зараз такий "високий стиль у моді на найвищому рівні. То це питання до радників і до PR-ників "народних слуг та обранців". Сама по собі розмова дуже цікава: