Понад 8 тисяч швейцарців просять Порошенка зберегти ліси Карпат

5 лет назад 0

Представники організації «Free Svydovets, Bruno Manser Fonds, Forum civique européen» та Європейського кооперативу «Longo Maї» звернулись до українського посольство у Швейцарії (м. Берн) та передали українському послу Артему Рибченку офіційне звернення про захист Карпатських лісів.

Звернення, яке підписали 8258 швейцарців, закликає Президента України забезпечити сталий розвиток управління лісами та охорону особливо важливих територій від вирубок лісів, передає сайт zik.ua.

Як йдеться на офіційній сторінці в Facebook ініціативної групи «Free Svydovets», гірський хребет Свидовець розташований на південному заході України в верхів’ї річки Чорна Тиса. У середині цієї тендітної екосистеми планується будівництво мегакурорту.

Місцевий екологічний рух «Free Svydovets»  прагне протистояти цьому гігантському проекту та зобов’язався захистити Свидовецький масив.

Понад 8 тисяч швейцарців просять Порошенка вберегти ліси Карпат

Українського посла вразила прихильність швейцарського населення до збереження Карпатських лісів і він пообіцяв передати петицію до відповідних органів влади України.