Порошенко підписав нові штрафи для недобросовісних паркувальників

7 лет назад 0

Президент Петро Порошенко підписав зміни до законодавства, які посилюють штраф за паркування на місцях транспорту для людей з інвалідністю.

Про це повідомляє сайт глави держави.

Документ вдосконалює порядок забезпечення інвалідів місцями для паркування їх транспортних засобів або транспортних засобів, які перевозять інвалідів та дітей-інвалідів.

Також закон посилює адміністративна відповідальність за порушення встановлених законом України "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні" пільг для зазначених осіб.

Закон підвищує розмір штрафів за зупинку чи стоянку, паркування транспортних засобів на місцях, призначених для безоплатного користування особами з інвалідністю чи особами, які їх перевозять. Збільшується відповідальність за необлаштування на спеціально обладнаних чи відведених майданчиках для паркування місць для інвалідів.

Закон набуває чинності через три місяці з дня його опублікування.

Штраф за відповідне правопорушення становитиме від 60 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян — 1020 – 1700 грн , пише "Українська правда".

Такий же штраф загрожуватиме суб'єктам господарювання за необлаштування місць для інвалідів на паркувальному майданчику або тротуарах.