Порошенко підписав закони щодо підвищення соцзахисту військових та їхніх сімей

7 лет назад 0

Президент Петро Порошенко…

За словами Порошенка, документи стали результатом величезної роботи за участі Міноборони, Генштабу, волонтерів, депутатів Верховної Ради, завдяки якій розроблена програма щодо підвищення рівня захисту військовослужбовців, повідомляє прес-служба глави держави.

Президент нагадав, що у 2014 році мобілізований снайпер отримував 600 гривень на місяць, сьогодні снайпер в зоні АТО отримує близько 600 гривень в день. Крім того, доручено підвищити рівень доплати для військових, що перебувають на першій ліній в зоні АТО.

"На першій лінії сьогодні рівень доплати має складати 7,5 тис. гривень до рівня забезпечення. І загальне грошове забезпечення вже може складати не менше 15 тис. гривень. Крім патріотизму, це дуже потужна мотивація і адекватна відповідь держави, що турбується про своїх військовослужбовців", — сказав Петро Порошенко.

Він також додав, що спільними зусиллями з волонтерами вдалося суттєво покращити рівень речового, харчового, медичного, логістичного забезпечення та озброєння.

Порошенко наголосив на важливості грошової компенсації родинам військових, які загинули на передовій, та пораненим захисникам.

"Ми навіть в цих важких умовах прийняли рішення про те, що підвищуємо на 50% (грошову компенсацію – ред.) і родина отримає понад 1,2 млн гривень від держави – якщо це (загибель військового – ред.) відбулося безпосередньо в бою. Також на 50%, з 400 тис. до близько 640 тис. гривень (підвищилась – ред.) компенсація у випадку інвалідності І групи", — сказав він.

Порошенко також наголосив на важливості забезпечити ветеранів АТО якісним лікуванням та надати можливість пройти реабілітацію, в тому числі психологічну. Він наголосив на принциповості позиції щодо покращення рівня захисту та надання додаткових пільг, незалежно від рівня матеріального забезпечення родини – безкоштовне отримання ліків, медичних послуг, знижка у 50% на сплату житла, користування комунальними послугами тощо.