В Україні скасували підвищення екоподатку за викиди двоокису вуглецю

5 лет назад 0

Зменшити забруднення середовища тепер складніше.

Верховна Рада скасувала підвищення екологічного податку за викиди двоокису вуглецю. Таке рішення є найбільш вигідним українським монополістам, пише сайт "budport.com.ua".

Близько 70% теплових електростанцій, які і викидають в атмосферу небезпечні сполуки, належать одній компанії. Екологи б'ють на сполох, що таке рішення Ради не лише вбиває екологію, а й віддаляє нас від світових стандартів охорони природи.

"Верховна Рада внесла поправки до прийнятого два тижні тому закону про зміну розміру податків у 2019 році. Поправки передбачають підвищення ставок податку за викиди двоокису вуглецю з 0,41 грн до 10 грн за тонну. Це значно менше ніж було узгоджено ВР раніше.

Прийнятий народними депутатами 23 листопада проект закону містив норму про подальше підвищення зазначеного податку: з 2020-го – до 15 грн/тонна, з 2021-го – до 20 грн/тонна, з 2022 року – до 25 грн/тонна. Не можна підміняти утримання тарифів на тепло шляхом зниження податку. Потрібно знаходити інші способи зниження тарифів, а не робити це шляхом знищення природи", – зазначив Голова ГО "Всеукраїнська організація "Зелений Фонд. Подолання гуманітарних та екологічних катастроф" Максим Фролов.