Вибори до ОТГ: підкуп, підвезення виборців, агітація, голосування за дільницями

6 лет назад 0

Комітет виборців України зафіксував низку порушень виборчого голосування під час голосування з обрання за кандидатів на виборах ОТГ.

Про це КВУ повідомляє на своїй сторінці у Facebook, передає УНН .

"На Одещині правоохоронці зупинили схему підкупу в день голосування", — йдеться у повідомленні.

Зокрема, у Кілійській ОТГ Одеської області правоохоронці викрили схему підкупу виборців на одній з дільниць.

"Так, під час голосування на дільниці школи №3 (ДВК №510412) в місті Кілія працівники Національної поліції вилучили в офіційного спостерігача від партії "Батьківщина" зошит, в якому містилася інформація зі списком осіб та номерами телефонів виборців, які, ймовірно, отримали гроші в обмін на їх голоси. Спостерігача підозрюють в здійсненні контролю над волевиявленням громадян, що може бути частиною схеми по підкупу виборців.Спостерігача затримати не вдалося. Наразі його розшукує поліція", — зазначили у КВУ.

Крім цього, повідомляється, що на Харківщині (Старовірівська ОТГ) та Волині (Торчинська ОТГ) зафіксовано підвезення виборців до дільниць.

Серед інших порушень виявлено відкриття дільниць із запізненням, незаконна агітація в день виборів, голосування виборців за межами дільниць, порушення таємниці голосування. Ці порушення зафіксовані на ряді дільниць у Рівненській, Одеській, Миколаївській, Івано-Франківській, Дніпропетровській областях.

"Вказані порушення є традиційними в день голосування і, як правило, пов’язані із низьким рівнем професійної роботи членів виборчих комісій та незаконними діями кандидатів", — зазначили у КВУ.