У Мінсоцполітики підрахували, скільки заробляють українці в Польщі

6 лет назад 0

Чим це загрожує українцям.

Середня заробітна плата українців, які вирушають на заробітки в Польщу, дорівнює 19,2 тисячам гривень на місяць. Така інформація надійшла від міністра соціальної політики Андрія Реви, як передає видання znaj.ua.

Виходячи з відомостей, отриманих від Держприкордонслужби, за кордоном на регулярній основі працюють 3,2 мільйона чоловік, і це друга хвиля міграції. У ході першої хвилі дана цифра становила 7 мільйонів.

Як зазначив міністр соціальної політики, щоб знизити хвилю виїзду робочої сили за кордон, Україні необхідно підвищувати рівень заробітної плати. Приміром, Рева упевнений, що розмір середньої зарплати повинен дорівнювати не менше 15 тисячам гривень.

Андрій Рева

"Ми збираємося в поточному році підняти середню заробітну плату у грудні до 10 тисяч гривень, і нам необхідно три-чотири роки, щоб така зарплата досягла необхідного рівня", — зазначив він.

Рева, до того ж, зауважив, що рівень безробіття в Україні став йти на спад, так що роботодавцям нічого не залишається, як підвищувати мінімальну заробітну плату, щоб утримати на місцях співробітників.

Слід уточнити, що у Нацбанку відзначають, що до кінця 2018 року, громадяни України що працюють за кордоном, принесуть в країну 11 мільярдів доларів.