Україна виходить на серійне виробництво новітніх зразків озброєння і техніки, включно з ракетною – Президент під час РНБОУ

5 лет назад 0

Під час засідання Ради національної безпеки і оборони із обговорення питань забезпечення роботи оборонно-промислового сектору України, в тому числі реформування «Укроборонпрому» та прозорості його роботи, Президент Петро Порошенко повідомив, що Україна виходить на серійне виробництво новітніх зразків озброєння і військової техніки, в тому числі і новітньої ракетної техніки.

Президент наголосив, що армія має бути не лише нагодована, вдягнута, забезпечена медичним обслуговуванням і добре вмотивована. «Армія має бути, в тому числі і дуже добре озброєна сучасною, або модернізованою військовою технікою», — підкреслив Петро Порошенко.

«Все для армії – так мають бути охарактеризовані наші спільні зусилля по забезпеченню і зміцненню обороноздатності держави впродовж останніх п’яти років», — підкреслив Президент. При цьому він наголосив, що результатів роботи неможна не бачити.

«Збройні Сили України увійшли до 10-ти найсильніших армій Європи. А за кілька років ми точно досягнемо критерії членство в НАТО», — сказав Президент та наголосив, що «зараз українська армія краще підготовлена, ніж будь-коли за всю історію існування нашої держави».

«Ми виходимо на серійне виробництво новітніх зразків озброєння і військової техніки», — сказав Петро Порошенко.

Президент повідомив, що налагоджено виробництво бронетехніки, армія впевнено опановує таку важливу військову техніку як безпілотні літальні апарати. Він нагадав, що у 2014 році, наші війська використовували напіваматорські зразки БПЛА, яких було одиниці.

«Сьогодні ЗСУ прийняли на озброєння і закуповують сучасні БПЛА українського виробництва такі як «Спектатор», «Фурія», «Лелека», «FlyEye», інші. Цього року взято на озброєння безпілотний розвідувальний ударний комплекс «Сокіл». Найближчим часом приступаємо до його виробництва», — сказав Президент.

«Зараз відбудеться випробування нового потужного ударного БПЛК Bayraktar Мені вдалося домовитися з Президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом. Можу навіть сказати, що ці комплекси вже знаходяться в Україні», — додав Петро Порошенко.

«Вперше за роки незалежності держава нарешті створює виробництво боєприпасів після знищення Луганського заводу. Це стало можливим завдяки ефективній діяльності ГПУ зі спецконфіскації коштів Януковича, які спрямовані на армію. Будівництво гуртожитків для контрактників і будівництво виробництво боєприпасів. Ця програма зараз успішно реалізовується», — зазначив Порошенко.

Президент підкреслив, що протягом 5 років досягнуто справжнього прориву в ракетних технологіях, створили реактивну систему залпового вогню «Вільха» с керованими ракетами.

«Цього року завершуємо розробку і постановку у виробництво комплексу крилатих ракет «Нептун», — додав він.

За інформацією офційного інтернет-представництва Президента України