З’явилися подробиці затримання херсонського чиновника з великою сумою валюти

7 лет назад 0

ГУ Національної поліції в Херсонській області здійснюється досудове розслідування кримінального провадження за фактом службового підроблення, привласнення та розтрати майна, а також незаконного збагачення чиновників управління освіти Херсонської міськради.

Подробиці цієї справи опубліковані в ухвалі суду.

З матеріалів досудового розслідування вбачається, що 23 червня в Херсонський міський суд Херсонської області було направлено клопотання про проведення обшуку за місцем проживання обвинуваченого чиновника за адресою вулиця Генерала Видригана, 38-А. Метою обшуку було вилучення носіїв інформації, пов'язаних з проведенням капітального ремонту електромережі ЗОШ №21 в смт Антонівка.
26 червня постановою слідчого надано дозвіл на проведення одноразового обшуку за місцем проживання обвинуваченого (голови тендерного комітету управління освіти Дмитра Чаплинського – прим. ред)

На підставі зазначеної постанови 29 червня був проведений обшук, в ході якого було виявлено та вилучено грошові кошти: 90,6 тисяч доларів США, 10,1 тисяч євро, 364,2 тисячі гривень.

В даний час законність підстав придбання вищевказаних грошових активів ніякими доказами не підтверджується. У зв'язку з вищевикладеним 4 липня 2017 року в Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано кримінальне провадження № 12017230040003600 за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 368-2 КК України – незаконне збагачення. Воно згодом було об'єднано з іншим кримінальним провадженням № 12017230040003168. Слідство підозрює фігурантів справи про нанесення збитків бюджету міста як мінімум на 100 тисяч гривень.

Однак поки суд відмовив в арешті вилучених грошових коштів за формальних причин – через термінів подачі клопотання. Ведеться слідство.