Открытое письмо директору ТОВ «Телерадіокомпанія Херсон Плюс»

Открытое письмо директору ТОВ «Телерадіокомпанія Херсон Плюс»

7 лет назад 0

Директору ТОВ «Телерадіокомпанія
Херсон Плюс»
Косюк В.В.
м. Херсон, вул. Торгова, 37.
Текутєв Віктор Вікторович,
73000, м.Херсон, вул.Дорофєєва,
будинок 10, кВ.217.
м.т. 0509000928

Вашою Телерадіокомпанією в ЗМІ та глобальної мережі Інтернет розповсюджується репортаж знятий журналістами Вірою Підлісною та Вадимом Коробовим, та розміщений працівником Вашого каналу Євгенією Вирлич, щодо ситуації біля будинку Дорофеева 10, зокрема висвітлено конфлікт між ініціативною групою, яка намагається створити ОСББ та іншими членами кооперативу.

Даний репортаж містить завідомо брехливу інформацію, вирвані із контексту фрази та уривки відео, які іскажають смисл висловів та подій, які відбулися 19.04.2017р. на користь «активістів» ініціативної групи прихильників створення ОСББ.

Коментар журналіста, відповідно до часу викладеного відеоряду:

— 24-34с сюжету: «…обговорити ініціативу пробували на всезагальному зібранні. Люди наближенні до керівництва зібрання фактично зірвали…» (Брехня! 1)Зібрання не відбулося, із за відсутності кворуму. 2) З яких підстав виявлення у вільної бесіді думки членів та усіх мешканців будинку Дорофієва,10, які раніше не один день обговорювали цю ініціативу разом з «активістами» та не згодними з ними, названо журналістами «наближеними до керівництва»?)

— 39-59с «…діюче керівництво ЖБК вміло маніпулює та залякує людей старшого покоління, тим що ініціатори ОСББ намагаються таким чином привласнити будинок та повісити на пожильців кредити…» (Брехня! Речення умисно вистроєне юридично безглуздо, щоб виставити у негативному світі правління та мешканців «похилого віку» . Про кредити, які «на мешканців бажають навісити» висловлювалося неодноразово членами ініціативної групи, зокрема мешканцем Куліковим Євгеном Геннадійовичем (про що є відповідні аудіозаписи та численні свідки серед мешканців будинку), якій є самозайнюятою особою, виконує роботи по отепленню багатоквартирних будинків (до речі, під час зібрання він із власної ініціативи встановив «особисту президію»). Зі сцени висловлення «активістів», лише було повторено, але роз’яснення з цього приводу «не увійшли» у репортаж. Безпосередньо дії та висловлювання Кулікова Є.Г. обурили більшість мешканців будинку. Це журналісти могли дізнатися, як би провели інтерв’ю з жильцями незгодними з діями ініціативної групи, або з членами правління. До речі, ні в одного з мешканців незгодних із активістами інтерв’ю не взято, а аргументи ревізійної комісії вирвані із контексту та порушують цілісність та логічність висловлювань, перекручують смисл висловленої інформації, яка полягала у тому, що членам ЖСК, 1/3 з яких одержувачі субсидій, недоречно нести додаткові витрати пов’язані із реорганізацією ЖСК в ОСББ з встановленням високих заробітних плат правлінню ОСББ (як це раніше висловлювали «активісти» мешканцям будинку) та іншим «ініціативам» або «програмам», які передбачають отримання кредитів, у тому числі із частковим погашенням за рахунок мешканців.

— 1хв.48с. Взято інтерв’ю у «активіста» та члена ЖБК Надії (без зазначення фамілії), яка скаржилась на не легітимність члена ревізійної комісії Петровськой Ніни Антонівни. На відсутність кворуму та збільшення тарифів. (Брехня та упередженість. Прізвище Надії опущено умисно, так як вона є зацікавленою особою, дочкою попередньої голови правління ЖБК Суднобудівник Поваразнюк Н.П. До речі, Петровська Н.А. в період часу 2007-2009р. ініціювала перевірку правоохоронними органами із залученням представників КРУ, які виявили численні факти порушення ведення бухгалтерського обліку, ознаки зловживань та порушення чинного законодавства головою правління Поваразнюк Н.П., що і стало підставою для її звільнення. На зустрічі із власниками квартир та мешканцями, було знов доведено цю інформацію та зачитано відповідь з прокуратури Комсомольського району м.Херсон №2/423-07 від 28.05.2008р. Але цього у сюжет не увійшло, навпаки було взято інтерв’ю її дочки «активістки створення ОСББ».)

— 2хв.13с. Взято інтерв’ю у члена ЖСК «Суднобудівник» «активіста» Ірина (прізвище не вказано). Яка поясняла, що більшої різниці між ЖСК та ОСББ не має, навпаки ОСББ надає більше можливостей («ЖСК слаба форма ОСББ»). Вказувала на не легітимність попередніх засідань, непрозорість фінансової та господарської діяльності відсутність відповіді на її запити. (Перекручення фактів. Інтерв’ю взято у Кірєєвой Ірини Валеріївни, члена ЖБК, «активістки», яка за місяць направила до правління ЖСК понад 35 запитів. Але відповіді їй надавалися у встановлені законодавством строки, надавалась можливість ознайомитись з документами у приміщенні правління. Запити реєструвалися у відповідному журналі, відповіді надавалися Кірєєвой І.В. власноруч, під підпис.)

— 3хв.13с. «… врешті решт, засідання можно рахувати таким що не відбулось, адже необхідного кворуму так і не було…» (Як це співпадає із зривом засідання «близькими до діючого правління»? Тем більш що після підрахунку зареєстрованих, це було оголошено до початку голосування щодо відкриття засідання. Тобто журналісти знали та усвідомлювали, що засідання не відбулося із-за відсутності кворуму, але початок репортажу почався з «зірваного зібрання близькими до діючого правління». Це вже свідома брехня).

— 3хв.20с. «… власникам квартир не вистачило 7 голосів, і це при тому що ревізійна комісії реєструвала не тільки власників квартир, як цього вимагає закон, а й тих хто в них зареєстрований або ж квартирантів. Не соромилися рахувати присутніми тих хто хотів прийти але не міг, залишав заявку телефоном…» (далі короткі кадри із словами Текутєва В.В. «ничего-ничего, пометьте эту фамилию, пометьте, на списке прямо пометьте, для нас, мы этого человека на дому посетим»).

(Свідома брехня! Вказівок на реєстрацію та самої реєстрації відсутніх, квартирантів не було. Їх було помічено на полях списків разом з номером телефону «для інформації». До речі таких було АЖ 2 особи. Один інвалід який телефонував із власної квартири, друга являлася жінкою власника квартири без довіреності, вона про це призналася на камеру, та самостійно зареєструвалася. До речі вона була з числа «активістів» створення ОСББ, що взагалі можна розцінювати як провокацію. Але ці два чоловіка при підрахуванні зареєстрованих не враховувалися, а лише були прийняти до відома правлінням. Все це бачили та знімали журналісти, але у репортаж не увійшло.)

— 4хв.52с Журналісти надавали юридичні роз’яснення поза кадром на фоні роздруківки закону(не зазначивши якого), що такої форми управління як ЖСК не існує. Згідно слів журналіста поза кадром у разі не створення ОСББ буде призначено управителя. (Брехня, перекручення інформації, втручання в діяльність органів самоуправління з метою підштовхування мешканців під страхом призначення невідомого «управителя» йти на поводу у «активістів» створення ОСББ лишивши можливості самостійно приймати рішення на підставі всебічної об’єктивної інформації.)

До відома журналістів ТОВ «Телерадіокомпанія Херсон Плюс», які взяли на себе відповідальність, щодо тлумачення норм права:

Закон України Про внесення зміни до статті 13 Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку»
(Відомості Верховної Ради (ВВР), 2016, № 29, ст.536)
Абзац 8:

Співвласники багатоквартирних будинків, утримання яких до дня набрання чинності цим Законом здійснювали житлово-будівельні (житлові) кооперативи, продовжують відшкодовувати витрати на утримання відповідних будинків і споруд та прибудинкових територій таким кооперативам до моменту створення в багатоквартирному будинку об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (у тому числі шляхом реорганізації кооперативу) або прийняття співвласниками рішення про форму управління багатоквартирним будинком».

Таким чином, реорганізація ЖБК в ОСББ або інші форми управління лише право членів ЖБК, якого примусово позбавити ніхто не має права.

Також, прошу прийняти до уваги, що під час початку виступу Текутєв В.В. зазначив, що описана ним ситуація стосується лише «нашого дому». Але у репортажі чомусь виставлено, як протистояння самої формі ОСББ, що є також брехнею.

Звірити правдивість репортажу ви маєте у порівнянні з відео знятим членами та мешканцями будинку кооперативу «Суднобудівник»:

На підставі викладеного, вимагаємо:
1. Негайного спростування недостовірної та свідомо перекрученої журналістами інформації відповідно до п.7 ст.277 Цивільного кодексу України.
2. Принести вибачення перед членами ЖБК «Суднобудівник» похилого віку за образливі висловлювання на їх адресу вашими журналістами та ненадання можливості висловлювання своїх поглядів на дану ситуацію для всебічного та об’єктивного висвітлення в ЗМІ.
3. Принести вибачення Текутєву Віктору Вікторовичу відповідно до п.7 ст.277 Цивільного кодексу України, за некоректний монтаж відео, та коментар до нього, що іскажають смисл його слів під час регистрації та виступу перед членами кооперативу «Суднобудівник».

«25» квітня 2017р.

Просьба к сайтам тиражирующим откровенную ложь, написать опровержение исходя из объективной ситуации. Прошу рассматривать это письмо (обращение) в качестве досудебного урегулирования спора.