10 простих способів, як збадьоритися без кави

7 лет назад 0

Не обов'язково вранці вливати у себе півлітра кави, щоб бути повним сил та енергії весь день. Є й простіші та здоровіші способи збадьоритися без величезної дози кофеїну. Починаймо день правильно!

Гарний старт

Прокидайтеся щ радістю. Замість того, щоб лупити по будильнику з думками, що попереду багато складних справ, краще подумати про щось хороше і кілька звилин посміхатися. Хочете ви того чи ні, але мозок сам налаштується на позитив.

Зарядка у ліжку

Зробіть "ліниву" зарядку. Достатньо по 10 разів стиснути та розтиснути кулаки, пальці ніг, підняти ноги, зробити "ножиці" та покрутити "велосипед".

Запашний ранок

Найкраще бадьорить вранці саме аромат смачної кави. Ні-ні, не сам смак, а запах! Вчені з Японії випробували це на практиці. Тому поряд з ліжком можна поставити склянку з кавовими зернами і вранці зробити собі аромотерапію.

Свіже повітря

Впустіть до кімнати свіже повітря, воно не лише збадьорить, а й додасть гарного настрою. Так просто!

Змийте з себе сон

Не треба одразу ж шокувати організм льодяною водою. Достатньо прийняти душ, поступово знижуючи температуру води.

Смачний початок дня

Обов'язково потрібно снідати. Адже вранці кількість цукру в крові є найнижчою за всю добу, тому відчувається слабкість. Найкраще почати ранок з каші, зернової випічки та какао.

Швидкий темп

Якщо у вас немає часу не на ліниву зарядку, то достатньо пройти хоча б сотню-дві метрів у швидкому темпі на роботу, а якщо ваш офіс на якомусь значному поверсі, то сходи вам допоможуть.

Масаж

Помасажуйте вушні раковини, потягуючи себе легенько за вуха в різні боки.

Мозок on

Якщо вранці на вас очікують складні справи, то перед цим можна кілька хвилин приділити головоломках, вивченню потрібних фраз іноземною мовою або віршиків. Навіщо? Це розбудить ваш мозок.

Підготовка

Щоб бути вранці бадьорим, потрібно вчасно лягати спати та мати свій вечірній "ритуал", приміром, відмовитися від важкої їжі та вигадати завдання для сну (почитати спокійну книгу).