2018 рік для ХДМА: Академія відстояла лідерство та продовжує виховувати справжніх морських вовків (ФОТО)

5 лет назад 0

28 грудня на базі Херсонської державної морської академії відбулася звітна конференція за 2018 рік, участь у якій взяли 125 делегатів.

Серед присутніх були викладачі, завідувачі кафедри, працівники структурних підрозділів та запрошені гості.

Херсонська державна морська академія є одним із передових навчальних закладів не тільки України, але й Європи. І незважаючи на всі труднощі, які приніс цей рік, Академія гідно відстоює позицію лідера.

 

За 2018-й ХДМА зробила значний крок вперед, тому зміни та покращення видно неозброєним оком. А досягти всього вдалося, звісно, завдяки спільній роботі колектива та ректора ХДМА Чернявського Василя Васильовича. На посаду він був обраний цього року, тому сьогодні своєчасним було поділитися з присутніми, чого саме вдалося досягти.

Говорячи про цифри, то 182 млн гривень – така сума була виділена ХДМА цього року — були використані лише частково. Працівники своєчасно отримують зарплату, соціальну допомогу та премії. У цьому році завершено будівництво водної спортивної бази і закуплено усе необхідне обладнання для проведення навчань. 

Дбають в Академії і про комфортне навчання курсантів: систематично  ведуться капітальні ремонти навчальних корпусів та оновлюється матеріально-технічна база. Курсанти також отримали можливість займатися в новому тренажерному центрі, де дійсно відчуваєш себе як за штурвалом реального судна.

Визначною подією для ХДМА у цьому році стала посвята у курсанти, яку відвідав очільник держави Петро Порошенко. За результатами цього дійства було зазначено, що колектив Академії в цілому спрацював як злагоджена команда і отримав схвальні відгуки і на обласному, і на державному рівні.

Свій звіт оголосив і голова профспілкового комітету ХДМА Лісовий Сергій Юрійович. Він повідомив, що в Академії особливу увагу приділяють також і оздоровленню працівників та їх дітей: вони отримують соціальну допомогу і мають можливість оздоровлюватися в санаторіях та відвідувати різноманітні екскурсії. Дбають у виші і про дозвілля — для працівників влаштовуються новорічні ранки.

Доречно додати, що на заході були присутні представники компанії «Марлоу Навігейшн». Директор-розпорядник компанії «Марлоу Навігейшн» зазначив, що дуже приємно співпрацювати з ХДМА, адже в цих стінах виховують дійсно професіоналів та знавців своєї справи. Компанія співпрацює з Академією вже 11 років, і перші випускники академії зараз вже працюють капітанами на суднах компанії «Марлоу Навигейшн». Родзинкою звітної конференції стало фінансове заохочення для  50-ти викладачів ХДМА від міжнародної компанії: цього дня вони отримали приємний сюрприз під новорічну ялинку у вигляді 500 доларів.

Офіційні нагороди також мали місце – їх отримали і молоді науковці, і працівники Академії, які долучилися до організації грандіозної посвяти у курсанти.