Чи може нашкодити сухе повітря в помешканні

4 года назад 0

Негативний вплив на здоров'я людини може спричинити сухе повітря в приміщенні.

Цей факт підтверджують медики і додають, що через це може знизитись працездатність, пише Ukrhealth.net

Найбільш актуальною ця проблема стає в осінньо-зимовий період. Кондиціонери, обігрівачі чи опалення роблять повітря не достатньо зволоженим.

Якщо рівень вологості в приміщенні нижче 40-60%, то слизові поверхні складніше очищаються самостійно. Такоє є ризик підхопити інфекцію, яка передається повітряно-крапельним шляхом. Через нестачу кисню може знизитись працездатність, з'явитись відчуття сонливості і погіршитись концентрація.

У сухих приміщеннях волога швидше випаровується і з шкіри, тому вона лущиться, виникає відчуття стягнутості. Можна підвищувати вологість за рахунок спеціальних приладів, також рекомендовано частіше провітрювати кімнату, проводити вологе прибирання. Додати кисню допоможуть і деякі квіти: драцена, фікус, гібіскус та інші.

На думку експерта з прибирання захаращених приміщень, японки Марі Кондо, грамотне прибирання – це те саме, що і духовна практика. Повага до речей, подяка їм за службу і цілеспрямоване прощання з ними допомагає знайти гармонію і спокій у душі, у бізнесі і у відносинах з іншими людьми.