Чи потрібен в школах на Херсонщині карантин ?

3 года назад 0

Вчора, 9 жовтня 2020 року, регіональної комісіії з питань ТЕБ та НС Херсонської ОДА прийняла рішення згідно з яким з 15 по 23 жовтня школи Херсонщини працюватимуть дистанційно.
Це рішення піддалось жорсткій критиці серед батьків і вчителів Херсонщини! Для з’ясування цієї ситуації ми звернулись до експертів, зокрема до Євгена Криницького, депутата Херсонськоі обласної ради, очільника Департаменту освіти і науки ХОДА (2014 – 2019 років).
«Наразі, аналізуючи наявну інформацію я не бачу нагальної необхідності вводити такі жорсткі обмеження, зокрема в освітніх закладах області!» – зазначив Євген Криницький.
За його словами, комісія не навела жодної статистики та причин, за якими дітей закинуть у карантинний режим.
«Краще б влада виділила кошти з ковідного фонду для забезпечення шкіл всіма необхідними протиепідеміологічними засобами. Для захисту вчителів та дітей можна було встановити на вході антибактеріальні рамки, антисептики, температурний скринінг і масковий режим. Освітні заклади здатні і можуть запровадити навчання в змішаному режимі, в різні зміни, з поділом на класи та групи! Звичайно, здоров’я та безпека дитини кожної дитини та вчителя для нас є пріоритетом номер один! І ми хочемо, щоб вони відчували безпеку і отримали все необхідне», – прокоментував Євген КРИНИЦЬКИЙ .
Члени команди УДАР, серед яких багато педагогів та медиків також задаються питанням, як саме були обрані дати карантину для дітей? Чому тоді учнів не можна відправити на дистанційку раніше? Зокрема з 12 жовтня? Щоб встигнути відзначити свято 14 жовтня?
Ще одне питання, яке хвилює команду УДАРУ, як діти навчатимуться дистанційно, якщо більшість учнів сільських шкіл Херсонщини не мають інтернету та ґаджетів?
До того ж, навіть в красній карантинній зоні школи працюють без обмежень. Чому тоді херсонські освітні заклади, де лише Херсон та ще три райони області знаходяться у жовтій зоні, останні у зеленній, навчальні заклади переводять на дистанційку?
Команда УДАРу розуміє, що пандемія може тривати невизначений термін, тому влада має приймати зважені рішення, аби діти мали змогу отримувати неперервну та якісну освіту у безпечних та комфортних умовах.
Перший Регіональний