Депутатська група "Нам тут жити" проти дерибана бюджету Херсона

4 года назад 0

Про це одноголосно заявили депутати групи «Нам тут жити» на позачерговій сесії міськради, яка відбулась 11 червня.
Вони наголосили на конфлікті інтересів у питанні номер 2 порядку денного «Про зміни до бюджету Херсона 2020 року. Це аргументувала депутатка Херсонської міської ради Галина Лугова.
«Питання про зміни до міського бюджету міста Херсона на 2020 рік не прийнято. Я б назвала цей бюджет "магією" цифр, об'єктів, споруд, деталей…
Нас всі питають, чому саме наша депутатська група "Нам тут жити" не проголосувала на сесії за зміни до бюджету», — написала Галина Лугова на своїй сторінці у Фейсбуці.
Щодо її власної аргументації, як депутата і члена бюджетної комісії, вона наголосила:
«Терпець, як кажуть увірвався… Все частіше постає питання навіщо засідання комісій, депутатів, якщо на них нічого не вирішується? Вкотре відбулося засідання бюджетної комісії, на якій, як завжди заслухали присутніх. Цього разу нас відвідали директори дитячих садків і шкіл, часто приходять голови ОСББ, представники громадських організацій, жителі міста з болючими питаннями».
Вона повідомила, що пропозиція, яка була надана бюджетній комісії, по цьому бюджету, була одногоголосно відхилена. Причина — відсутність бюджетних запитів, обгрунтувань, скрізь по прописаним сумам без пояснень. Як з'ясовується, на профільних комісіях не розглядалось питання, в титульний список не внесено питання і т.д.
Галина Лугова проінформувала, що було заслухано директорів освітніх закладів, члени бюджетної комісії за пропозицією Андрія Дмитрієва вирішили виділити 7 млн гривень на ремонтні роботи. Але освіту ніхто не почув, крім самої комісії.
Вона озвучила кілька з нагальних питань, які стосувалися і ремонтів навчальних закладів, виділення по 300 000 на кожну районну раду для здійснення прибиральник робіт щодо благоустрою територій. Але це не було підтримано.
«Навпаки, в бюджеті з'являється нове: виділити 2.5 млн гривень КП "Сервіс Центр", яке займається парковками, на встановлення ігрових майданчиків в середині дворів житлових будинків», — пише Лугова.
За словами депутатки, це потрібно для наших дітей, людей, але не першочергово! І чому саме це КП? До чого це тут?
Галина Лугова звернулась до колег депутатів, щоб ті приймали рішення виважено, узгоджено, враховуючи ступінь проблематики питання для міста, не дивлячись ні на імена, ні на прізвища, а для людей!
«Пропозиції колег-депутатів як Горланова Івана, так і Дмітрієва Андрія, Чемериса Михайла й інших були поставити постатейно питання на голосування, проголосувати всі субвенції, в тому числі і придбання автобусу для перевезення школярів, на ремонт колектора.
Аварія, яка сталася в місті, зараз потребує термінового вирішення, але чомусь за цю пропозицію проголосував лише 21 депутат. До більшості не вистачило 7 голосів! Чому? Висновки робіть самі, це ж ясно, як білий день!», — зауважила вона і зробила висновок:
«Для мене зрозуміло, що змішали і мухи і котлети, ця суміш стає отруйною і має подекуди фатальні наслідки, всім відомо. Тому досить труїти суспільство подвійним стандартами!
Друзі, наші діти, ми, дорослі, всі, ми — жителі нашого славного, дорогого нам міста Херсона, тому працюймо задля людей бо НАМ ТУТ ЖИТИ!»