Для багатьох дітей Херсонщини життя — не мед: поліція завітала до неблагонадійних родин (ФОТО)

5 лет назад 0

Упродовж року ювенальні поліцейські перевірили умови проживання 4600 дітей у неблагонадійних родинах.

Як повідомив начальник відділу ювенальної превенції поліції Херсонщини Ярослав Шанько, всього на обліку знаходяться 2800 родин, які опинилися у складних життєвих обставинах. У цих сім’ях виховуються 4600 неповнолітніх дітей. Упродовж року ювенальні поліцейські спільно зі службою у справах дітей відвідали ці родини, перевірили умови проживання в них дітей, відношення батьків до малечі, наявність у них продуктів харчування, сезонного одягу, місць для відпочинку та навчання. Також поліцейські попереджали батьків про недопущення випадків домашнього насильства.

Напередодні новорічних свят «дитячі» поліцейські відвідали неблагонадійні  родини в Херсоні, Бериславі та Скадовську. Метою візиту стала не лише перевірка умов проживання дітей, а й приємна нагода — привітання малечі зі святами. Поліцейські дарували дітям солодощі та м’які іграшки.

На жаль, за результатами перевірки з кількох родин довелося вилучили малолітніх дітей і помістити їх у лікарні. Умови проживання в будинках не відповідали ніяким санітарно-гігієнічним нормам: у кімнатах було брудно, не було опалення, діти були застуджені та голодні. На батьків склали адміністративні протоколи. З початку року 1300 батьків притягнуті до адміністративної відповідальності за невиконання обов'язків стосовно виховання дітей.  

    

Відділ комунікації поліції Херсонської області