До херсонського Дніпра випустили 20 тисяч рибин

3 года назад 0

8 листопада у Херсоні з набережної парку Слави зариблювали Дніпро. До річки випустили 20 тисяч мальків коропа, білого амура і товстолоба вагою понад півтонни. 

Акція із зариблення Дніпра організована всеукраїнським клубом рибалок. Олексій Страшний — співорганізатор заходу:

"Мальки найоптимальнішого розміру, дозволена наважка від 25 грамів. У нас мальки 30 грамів в середньому. Вони були зважені органами рибохорони, екологічної інспекції. Все перевірено, риба сертифікована. Вона абсолютно здорова і вона має найбільше шансів вижити. Саме зараз температура води для цього підходяща".

Мальків клуб закупив у одного з приватних підприємств Херсонщини. Це коштувало близько 30 тисяч гривень, — розповів Олексій Страшний.

Денис Транський — представник клубу рибалок у південному регіоні:

"2020 року ми проводили змагання, і на кожному з них ми збирали гроші на це зариблення. Ми у Херсоні проводимо змагання, зустрічі друзів".
Перед зарибленням, на набережній херсонці здавали гроші, щоб таку ж акцію провести тут наступного року. Сергій Мелашич разом із сином здав 100 гривень: 

"Я рибалю, полюбляю активний відпочинок. Тому хотілося б, щоб наша річка мала гарний біоресурс".
На набережну прийшли херсонці з дітьми. Малеча взяла участь у випуску мальків до Дніпра. Після цього до вантажівки з рибного господарства підключили спеціальний рукав і випустили мальків до Дніпра.

Олександр Прохода, рибалка з Херсона, зізнається – цьогоріч риба клює не надто активно:
 
"Підлящ, лящ, так більше нічого. Карась влітку був. Зариблення потрібне, бо браконьєри сітками витягують рибу".
Всім, хто долучався до акції, організатори видавали маски, — розповів Олексій Страшний:

"Ми знаємо, що люди не відповідальні, на жаль. Тому всім роздаємо маски, щоб вони їх одягли. Тут свіже повітря, але ми не хочемо жодним чином, щоб хвороба поширювалась саме на таких важливих акціях". UA:Херсон