До збору грошей на лікування дівчинки з Херсонщини долучився президент Польщі

3 года назад 0

6000 гривень від херсонців і картина для продажу від президента Польщі. Люди продовжують збирати гроші, щоб врятувати життя 8-місячної каховчанки Аделіни Мотенко з рідкісним захворюванням – спінально-м'язовою атрофією. 
 
У найбільш людному місці торговельно-розважального центру облаштували благодійний ярмарок, речі для нього надсилали майстри з Херсонщини, також долучилися люди з інших міст України. Аня Лебеденко – наймолодша з волонтерів, їй 11 років, допомагає на ярмарку зранку.
 
"Ми вирішили влаштувати ярмарок для дівчинки Аделіни, оскільки їй дуже багато коштів потрібно зібрати на укол. Є дуже багато хворих дітей, ми хочемо усім допомогти, зібрати кожній дитині на лікування".   Серед товарів — картини, хенд-мейд прикраси. Всього за тридцять гривень можна купити книжки для дітей, — говорить волонтерка Анастасія Жихарєва:
 
"Це книги, які нам надіслали люди з різних куточків України спеціально для Аделіни. Тут є різні книжки – є дитячі, а он там більш серйозні, для дорослих".
 
Олена розповідає, що сама працює поруч, тому змогла долучитися до благодійної акції на підтримку Аделіни. Жінка займається хенд-мейдом. Принесла сюди свої роботи:
 
"Мені здається, що це дуже вдала ідея, тому що завдяки цій ідеї зможе долучитися більше людей, тому що не в усіх є кошти, щоб перерахувати. А виділити свій час, щось зробити, віддати цю річ, щоб допомогти людині – це дуже вдала ідея, тому я вирішила доєднатися. Деякі товари, які я можу власними руками зробити, я можу віддати саме сюди". Волонтерка Анна Павленко розповідає, що такі акції проводилися у Новій Каховці та Києві, цього разу благодійники зібралися у Херсоні.
 
"Усі небайдужі люди збирали на благодійний ярмарок роботи, виконані власноруч. У кого що було – пересилали нам з різних міст України. Для того, щоб допомогти швидше вилікувати маленьку, зібрати кошти на укол для неї". 6000 гривень, зібраних на ярмарку, передали родині Мотенків. 1 укол Zolgensma, який може врятувати життя дитини, коштує 2,3 млн. доларів США. Вже зібрано, говорить мама Аделіни Наталія, трохи більше 11 відсотків від загальної суми. Зараз родина у Польщі на реабілітації. Гроші збирають і там. Волонтеркою, розказує Наталія, президенту Польщі був відправлений лист з проханням допомогти. Секретаріат надіслав відповідь і картину з власного архіву для аукціону. Цього тижня полотно доставлять родині. Тоді ж зніматиме сюжет про їх дівчинку і польське телебачення, говорить Наталія Мотенко:
 
"Загальна вартість лікування дуже завелика. Аделіночка тримається. Вона сильна духом. Вона, навіть, нас надихає, коли у нас опускаються руки. Своєю посмішкою вона нам говорить, що ми не повинні здаватися. Повинні йти до кінця і підтримувати нашу донечку".

Суспільне Херсон