Доступно, зручно та інноваційно підвищувати власну кваліфікацію відтепер можуть вчителі Херсону та області

5 лет назад 0

На базі Херсонського НВК №56 відкрито інноваційний навчально-тренувальний центр.

Сьогодні, 26 грудня, на базі Херсонського навчально-виховного комплексу «Дошкільного навчального закладу – спеціалізованої школи з поглибленим вивченням англійської мови І ступеня – гімназії» №56 відбулось відкриття інноваційного навчально-тренінгового центру, який дасть можливість не тільки підвищувати кваліфікацію педагогічних працівників, а й дозволить вчителям, що на високому рівні володіють педагогічною майстерністю та ІКТ-технологіями, ставати агентами змін Нової української школи.

На урочисте відкриття завітали заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Балонь і директор Департаменту освіти, науки та молоді ОДА Євген Криницький.

Директор НВК №56 Світлана Микитюк ознайомила гостей з роботою комплексу, а саме, подивилися, як проходить навчально-виховний процес у учнів початкової школи, побачили, як професійно вчителі поєднують ігри з навчанням, вміючи зацікавити дітлахів за допомогою різних методик і впроваджувати основні засади реформи Нової української школи.

  

Окрім того, у старшій школі відбулося урочисте відкриття кабінету математики, облаштованого сучасною комп’ютерною технікою та електронною дошкою. Вчитель разом із учнями одразу презентували можливості нового кабінету.

Після екскурсії навчально-виховним комплексом почесні гості разом із керівництвом школи, перерізавши стрічку, урочисто відкрили Ресурсний центр, де вчителі не тільки Херсону, а й усієї області зможуть навчатися й підвищувати власну кваліфікацію.

Вітаючи педагогів з відкриттям Ресурсного центру, заступник голови облдержадміністрації Андрій Балонь сказав:

«Методики й технології навчання змінюються та удосконалюються, але не потрібно забувати того, чого вас вчили раніше. Склавши всі знання разом, зможемо досягти головної спільної мети –  виховати й навчити дітей, які стануть розумним, інтелектуальним майбутнім України і зможуть принести користь своїй державі».

Існування такого інноваційного навчально-тренувального центру на базі НВК №56 стало можливим завдяки виділенню з державного бюджету 800 тисяч гривень у рамках реалізації реформи Нова українська школа Міністерства освіти і науки України.

На капітальний ремонт приміщення для Центру з міського бюджету було виділено 400 тисяч гривень.

 

Управління інформаційної політики ХОДА