Голова Херсонської обласної організації партії «Українська стратегія» про перший з`їзд

5 лет назад 0

Сьогодні у Києві в "Мистецькому арсеналі" відбувся перший з`їзд партії "Українська стратегія", на якому делегати від Херсонщини також були присутні.

Про  з'їзд у ексклюзивному інтерв'ю повідомив голова обласної організації партії "Українська стратегія" Ігор Калінін.

"Сьогоднішній з`їзд підтверджує, Володимир Гройсман — це розумний та сильний політик. Займаючи посаду  Прем'єр-міністра, він дав старт багатьом реформам. Однією з найважливіших слід вважати реформу децентралізації", — повідомляє Ігор Калінін.

І саме ця реформа, на його думку, найуспішніша реформа, яка поки тільки розпочата: "Уже відбулися вибори у сотні територіальних громад, які отримали самостійність, а найголовніше — на місцях тепер є доступ до власного бюджету (який, до речі, збільшується в декілька разів) і можливість виділяти субсидії для нагальних потреб громади ".

Ігор Калінін зазначив, Володимир Гройсман сподівається, що тепер будуть не сотні ОТГ, а тисячі, і вони — у себе на місцях — зможуть як будувати міні-заводи, так і відновлювати занедбані ферми, що у результаті принесе громаді нові робочі місця. Крім того, реформа та власний бюджет дозволить громадам жвавіше купувати необхідну с/г техніку і розвивати інфраструктуру.

Наступна реформа, яка вже розпочата — освітня.

За словами Ігоря Калініна — це нові зміни, нові підходи до дошкільних навчальних закладів, середніх  та вищих. Зараз відбуваються зміни, зростає заробітня плата, будуються школи та дитячі садки.

Що стосується команди Гройсмана?

"Звісно, є люди, які працювали у Гройсмана в Уряді! Але це молоді люди, і, так, вони  увійшли в його нову команду й будуть в подальшому проводити швидкі реформи, без яких наша країна не зможе рухатися вперед. Серед наших делегатів також є багато молоді, яка підтримує діяльність партії" , — зазначив голова Херсонської обласної організації партії "Українська стратегія"