Херсонці хотіли заробити грошей, а можуть отримати 12 років тюрми

5 лет назад 0

Наявні позитивні тенденції в роботі правоохоронних органів міста по боротьбі з незаконним обігом наркотичних та психотропних речовин. 

Так, протягом 2018 року до суду місцевою прокуратурою спрямовано 20 кримінальних проваджень за ст.307 КК України за фактами незаконного збуту наркотичних речовин. 

Під процесуальним керівництвом Херсонської місцевої прокуратури припинено незаконну діяльність злочинного угруповання у  складі 3 – осіб, які отримували через відділення поштового зв’язку особливо небезпечні психотропні речовини в особливо великих розмірах, фасували їх та збували у м. Херсоні. Наразі стосовно двох осіб кримінальне провадження спрямовано до суду, а відносно однієї особи, яку оголошено у розшук, виділено в окреме провадження. 

Також, за процесуального керівництва Херсонської місцевої прокуратури  припинено протиправну діяльність групи осіб, до складу якої входив військослужбовець. В січні поточного року Херсонською місцевою прокуратурою до суду направлено обвинувальний акт за обвинуваченням трьох місцевих жителів,  які у складі організованої злочинної групи протягом березня-липня 2018 року здійснювали незаконний збут особливо небезпечної психотропної речовини шляхом «закладок» на території м.Херсона. Організатор групи, будучи військовослужбовцем Національної Гвардії України, налагодив постачання до обласного центру посилок із вмістом психотропних речовин, які фасував та розкладав у громадських місцях із фотофіксуванням місць «закладок». Збут речовин здійснювався через інтернет-сайти.

Також до протиправної діяльності організатор залучив двох знайомих, які працювали на останнього за грошову винагороду. Під час затримання та в ході подальших обшуків вилучено близько 300 грам психотропних речовин. Дії зловмисників кваліфіковано за ч.ч. 2, 3 ст.307 КК України, їм загрожує позбавлення волі до 12 років із конфіскацією майна.

Херсонська місцева прокуратура