Херсонець може отримати термін за налаштування російських телеканалів

7 лет назад 0

Поліція розслідує діяльність жителя Херсона, який, працюючи майстром, несанкціоновано налаштовував на супутниковому обладнанні російські телеканали. Як повідомляється в матеріалах справи, 25 березня 2017-го року він втрутився в роботу мереж електрозв'язку ВАТ «НТВ-ПЛЮС» шляхом налаштування цифрового ресивера супутникового цифрового телебачення моделі «GalaxyInnovations GIS8120 Lite».

Тим самим він отримав доступ до послуг супутникового телебачення ВАТ «НТВ-ПЛЮС» з порушенням встановлених у зазначеній мережі електрозв'язку правил розмежування доступу до інформації. Це призвело до витоку, втрати інформації, спотворення процесу обробки інформації, яка обробляється в мережі електрозв'язку ВАТ «НТВ-ПЛЮС».

Тривалий час він займався встановленням обладнання для несанкціонованого перегляду платних каналів пакету «НТВ-Плюс». Обвинувачений підозрюється у скоєнні злочину передбаченого ч. 2 ст. 361 КК України — Незаконне втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), систем та комп'ютерних мереж.

Також встановлено, що за установку і налаштування такого обладнання підозрюваний з подільником отримували кошти в сумі близько 5 тисяч гривень. Крім того, щомісяця з кожного клієнта вони отримували кошти в сумі 4-5 доларів США в якості абонентської плати. З'ясовано, що приблизна кількість клієнтів складає близько 50 абонентів.

Суд постановив застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 20 мінімальних заробітних плат у сумі 32 тисяч гривень. Ведеться розслідування.

«НТВ-Плюс» — перший оператор супутникового телебачення в Росії. Заснований холдингом «Медіа-Міст» 1 вересня 1996 року. У пакет «НТВ-Плюс» входить ряд заборонених нацрадою з телерадиовещению України російських телеканалів.