Херсонка виготовляє свічки в домашніх умовах

4 года назад 0

Для неї хобі стало роботою: Херсонка Майя Дорофєєва створює свічки з натуральних матеріалів. Технологію їх виготовлення жінка вивчала сама.
Майстриня говорить, що процес та пошуки були тривалими: " Вогонь – це дуже могутня стихія. Завдяки вогню та свічкам можна досягати абсолютно різних результатів. Свічки використовують для очищення, вони добре впливають на здоров’я. Коли ми загадуємо бажання, запалюємо свічку на день народження, завдяки могутній стихії вогню ми досягаємо результатів ", — розказала Майя Дорофєєва.
Для виготовлення свічок жінка використовує натуральний віск, який замовляє на Західній Україні: " У них дуже якісна вощина, сертифікована, без різних додатків — натуральний бджолиний віск. Я використовую, в залежності від того, яка це має бути свічка. Якщо це звичайна свічка – то виготовлення не дуже тривале. Якщо це свічка створена спеціально для людини, то її можу виготовляти один-два дні" , — розповідає Дорофєєва.

Свічки бувають різні – декоративні, ті, що виконують бажання, громовиці, говорить Майя. До воску іноді додаються ефірні олії, а також лікарські рослини й трави. Деякі з них вона збирає сама — полин, троянду, липу та м'яту. Виготовлені свічки майстриня декорує лляним мереживом або стрічками. Суспільне. Херсон