Херсонські школи перейшли на дистанційне навчання

3 года назад 0

Школи Херсона перейшли на дистанційне навчання для учнів 5-10 класів. Так вирішила регіональна комісія з Техногенно Екологічної Безпеки та Надзвичайних ситуацій. 

Онлайн — заняття проводять за допомоги платформи Microsoft teams. З 2015 року гімназія №1 співпрацює з компанією Microsoft. За словами заступниці директора гімназії Олени Софієнко, навчальний заклад технологічно готовий до дистанційного навчання. 

"Платформа Microsoft Teams працює таким чином, що вчитель має під рукою все, що необхідно. По-перше, це клас. Ви бачили як проходять уроки. Вчитель бачить кожного учня. Матеріали для опрацювання завантажувати. Все зручно і легко використовувати.", — додає заступниця.

У гімназії більше тисячі учнів. Половина з них буде займатися онлайн. Тридцять два одинадцятикласники відвідують школу. 

"Так як ми одинадцятикласники і нам потрібно готуватися до ЗНО, то я вважаю, що це дуже гарна ідея, що ми навчаємося очно. Так як ми можемо запитати у вчителя будь-яку інформацію, коли в нас виникають питання,  — говорить учениця 11 класу гімназії №1 Анжеліка Чабан.
Заступниця директора з навчально-виховної роботи гімназії №1 Олена Равкіна говорить, що система Офіс 365 зручна не тільки для учнів, а й для вчителів.

"Кожне методичне об’єднання працює в своїй групі, тобто такий собі віртуальний кабінет методичного об’єднання.. Там розміщується матеріали  – це плани уроків, відео, ігри, різні платформи для онлайн тестування учнів", — розказує Олена Равкіна.

У Херсонській школі №32 навчаються 1060 учнів. Близько п’ятсот з них опановують шкільну програму вдома. Про це розповідає директор школи №32 Володимир Педченко: 

"Ми педагогічною радою школи ще у серпні місяці визначили, якщо будуть такі ситуації, то діти будуть навчатися на платформі ZOOM, якщо вчителю треба провести урок вживу. Є і платформа Google classroom, яка передбачає розміщення відеоматеріалів, презентацій, тестів і передбачає зворотній зв’язок".

У цій школі два одинадцятих класи. Учень 11 класу школи №32 Максим Халаман говорить, краще навчатися очно.

"Я знаю, що я приходжу до школи. У мене є відповідний час, відповідний урок, який я маю зробити за цей час і тому набагато легше вчитися", — додає Максим. 
Урок біології 7-го класу проходить у соц. мережі instagram за допомогою онлайн-трансляції. Тема заняття: Особливості пристосування ссавців до того середовища, у якому існують. Характерні особливості зовнішньої будови, їхньої життєдіяльності, поведінки.

"Їм подобається те, що уроки відбуваються емоційно. Вони бачать вчителя. Вони мають змогу відповідати. Я їм ставлю питання. Вони мені пишуть відповіді і ми ці відповіді обговорюємо. Власне кажучи, за правильні відповіді вони можуть так само отримувати оцінки як на уроках в школі", — говорить вчителька біології школи №32 Ольга Демченко. До квітня учні 5-10 класів будуть вдома, каже виконувачка обов’язків начальниці міського управління освіти Наталя Журженко.

"Загалом у нас по місту близько 35 тисяч учнів, з них більше 14 тисяч – це учні 1-4 класів, більше 2 тисяч – це одинадцятикласники". 

За її словами, дистанційне навчання триватиме у період з 19 по 26 березня. З 29 березня по 4 квітня діти будуть на запланованих канікулах. 

Суспільне Херсон