Херсонський держуніверситет виступив організатором міжнародної конференції у сфері IT

3 года назад 0

Вчора, 6 жовтня стартувала ХVІ Міжнародна науково-практична конференція «Інформаційно-комунікаційні технології в освіті, дослідженнях та індустріальних додатках» ICTERI – 2020. Активну участь у науковому заході взяли й представники Херсонського державного університету. Адже наш освітній заклад виступає одним з організаторів конференції. У зв’язку із пандемією, вперше ICTERI проходить у режимі онлайн на платформі ZOOM.
Зазначимо, що вперше науковий захід розпочав свою роботу у 2001 році і став традиційним для Херсонського державного університету. Зокрема, для кафедри інформатики, програмної інженерії та економічної кібернетики, яка є організатором конференції.
Її засновник і фундатор – професор цієї ж кафедри, ректор ХДУ Олександр Співаковський . «Я впевнений, що професійні дискусії та обмін досвідом сприятимуть подальшому розвитку досліджень у сфері ІКТ та інформаційних систем» , – зазначає Олександр Співаковський.
Цьогоріч до участі у «ICTERI-2020» було подано 500 статей, з них прийнято 28%, що задовольняє критерії Springer. До конференції долучилися вчені і практики, педагоги і фахівці ІТ-компаній, зацікавлені технологічними дослідженнями, розробленням бізнес-додатків, інформаційно-комунікаційних технологій та інфраструктур, використання яких властиве освітній, науковій та промисловій галузям.
Робота триватиме у два етапи: відеопрезентація доповідей та «живе» обговорення з модераторами у чаті. Основні етапи конференції проходитимуть до 9 жовтня включно, а вже 10 жовтня відбудуться заключні воркшопи та закриття ICTERI-2020.
За результатами проведення ХVІ Міжнародної науково-практичної конференції «Інформаційно-комунікаційні технології в освіті, дослідженнях та індустріальних додатках» ICTERI – 2020 найкращі статті будуть опубліковані в електронному виданні CEUR-WS.org університету Анхен (Німеччина) та у міжнародному науковому виданні Springer (Springer Communications in Computer and Information Science (CCIS) series), які індексуються у наукометричній базі Scopus.
ICTERI – це рецензована Міжнародна конференція з інформатики, яка збирає науковців та практиків, зацікавлених у технологічному прогресі та бізнес-застосуванні інформаційно-комунікаційних технологій та інфраструктур.
З програмою конференції можна ознайомитися за посиланням.
Прес-центр ХДУ