Херсонський край від пізнього палеоліту до епохи бронзи

3 года назад 0

Так називається оновлена виставка, яка учора, 27 жовтня відкрилася у Херсонському краєзнавчому музеї відкрилась.
Експозиція залу охоплює великий проміжок часу — від пізнього палеоліту до доби бронзи, розказує авторка експозиції Тетяна Шандра: " Завдання творчого колективу було надати нового подиху саме цій темі. По – перше, 50% предметів тут нові, котрі ніколи не бачив відвідувач. Це предмети, які надійшли в останні роки до музею, або які були, але не експонувались. По – друге, велика кількість реконструкцій ".
Директорка музею Тетяна Братченко говорить, що експозиція не просто оновлена. Це практично нова експозиція. Просто місце розташування її те ж саме. І додає, скільки у планах мали нових виставок на 2020 рік: " Коли почався 2020 рік, це був рік, на який ми покладали великі надії. Ми знали, що ми можемо зробити багато цікавого для жителів міста, області, для гостей Херсонщини.
Але почалася пандемія і ми вимушені були наші плани трохи зсунути на осінь. Вважали, що це вже буде закінчено і ми зможемо працювати у звичайному режимі. Але сталося так, як сталося і восени ми теж працюємо у дуже скороченому форматі. Але ті дарунки, які ми запланували зробити херсонцям, залишилися незмінними.
Це нова експозиція, яка розповідає про початок нашої Херсонської нескінченної історії. Це події, які були більше 30 тисяч років тому. Це оцей новий зал. Буде ще один зал під назвою "музейні таємниці". Дуже цікавий. Це трохи пізніше буде ", — розповіла Тетяна Братченко.

Директорка музею також додала, що відтепер музей можна відвідати і онлайн, уся необхідна техніка, завдяки отриманому гранту, у музеї є. За словами Тетяни Братченко, за кілька місяців цього року музей онлайн відвідали більше 100 тисяч людей. Суспільне.Херсон