Херсонський водоканал усуває аварію колектора у Шуменському мікрорайоні (фото)

3 года назад 0

Вночі 25 жовтня 2020 року в Херсоні на напірному каналізаційному колекторі за адресою вул. Івана Богуна, 103 виникла аварійна ситуація.
Бригадою служби водовідведення Херсонського Водоканалу негайно локалізовано витік шляхом перекриття засувок. Працівниками дільниці з експлуатації каналізаційних мереж при обстеженні місця витоку виявлено розгерметизацію сталевого каналізаційного трубопроводу, по якому транспортуються стічні води Шуменського мікрорайону на міські очисні споруди каналізації.
Для усунення аварії необхідно замінити 6м трубопроводів Ø820 мм та Ø500мм на глибині майже 3 м, які знаходяться у незадовільному технічному стані. Ці роботи професійно та оперативно виконуються ремонтно-будівельною дільницею Водоканалу. Механічним цехом було відремонтовано засувку Ø500мм та зворотний клапан, виконано заміну 2 скидних засувок Ø100мм на нові, європейського виробництва.
Мешканці прилеглих будинків користуються послугами водопостачання та водовідведення у штатному режимі: стічні води тимчасово перекачуються по іншій, непошкодженій ділянці колектора. Водоканал просить у мешканців вибачення за тимчасові незручності, пов’язані з розриттям. Завершити ремонтні роботи планується найближчим часом та відновити благоустрій території.