Херсонським школярам розповіли, як воно — бути моряком (ФОТО)

5 лет назад 0

Відповідно до плану профорієнтаційної роботи з потенційними абітурієнтами 13 березня 2019 року відбулася виїзна зустріч співробітників Херсонської державної морської академії зі школярами Раденських, Великокопанівських та Новомаячківських шкіл Херсонської області. 

Керівник освітнього центру «Крим – Україна» Марченко Ірина Віталіївна розповіла про особливості вступу до ХДМА та її структурних підрозділів, про переваги навчання в закладі та правила відбору курсантів у судноплавні та крюїнгові компанії. 

Учасники зустрічі дізналися багато цікавого про історію першого морського навчального закладу України, сучасний стан академії та перспективи її розвитку. Участь у заході взяв курсант 242 гр. факультету суднової енергетики ХДМА Омельяненко Євген. Діти з цікавістю слухали юнака, який поділився враженнями від навчання в академії, повідомив причини свого професійного вибору, розповів про роботу в морській індустрії та рівень оплати праці моряків. Зустріч із представниками ХДМА спонукала школярів до серйозних роздумів про майбутню професію.

      

Херсонська державна морська академія