Херсону потрібен сучасний та екологічний транспорт

3 года назад 0

На запрошення Херсонського міського голови Ігоря Колихаєва, минулого тижня до Херсона завітали представники Міністерства інфраструктури України, Європейського інвестиційного банку та радник в транспортному комітеті Веховної Ради України.
З 2023 до 2030 року Україна має максимально відмовитись від використання громадського транспорту з двигунами внутрішнього згорання. І перейти на електротранспорт. Реалізувати це Херсон може в рамках проєкту “Міський громадський транспорт України ІІ” (далі – Проєкт ІІ), який презентували поважні гості.

Мета проєкту – модернізація рухомого складу міського громадського транспорту та супутні проекти інфраструктури у середніх і великих містах України. У рамках цього проєкту будуть впроваджуватись численні підпроекти міського громадського транспорту різного масштабу на суми від 1 до 50 млн євро. Кредитні кошти надаватимуться під 0,5-1% річних і під державні гарантії.
У листопаді 2016 року Європейський інвестиційний банк уклав угоду з Україною щодо надання рамкового кредиту на суму 200 млн євро на підтримку реалізації саме цього проєкту. Представники Міністерства розповіли процедуру подачі заявки на отримання коштів Проєкті ІІ та надали перелік необхідних документів.
– Херсону потрібен сучасний та екологічний транспорт. Зараз ми розглядаємо кілька варіантів осучаснення парку наших комунальних підприємств. Але усі рішення мають бути економічно обрахованими та стратегічно вивіреними. – зазначив міський голова Ігор КОЛИХАЄВ.
Пресслужба Херсонської міської ради