Художник з Херсонщини створює скульптури із металобрухту

4 года назад 0

Житель Херсонської області Сергій Демченко створює скульптури із металобрухту. Його роботи прикрашають вулиці райцентру Білозерка.
На створення однієї скульптури майстер витрачає кілька місяців, матеріали закуповує у пунктах збору металобрухту. Героями сюжетів стають персонажі з кінофільмів. Майстерня Сергія Демченка знаходиться у Білозерці, під неї чоловік облаштував гараж.
Триметровий трансформер – найбільша скульптура зі створених, — говорить Сергій Демченко, вище не дозволяє зробити дах гаража. " Це трансформер, схожий на Бамбл-бі зовні. Ви самі бачите, що це із металобрухту. Це ті запчастини, які вже вийшли з ладу. Я їх збираю, купую. І потім вони лежать до певного часу, і вже під час роботи дивлюся, яка деталь мені потрібна. Я її приварюю і роблю скульптуру ", — розповів Сергій Демченко.
Точної кількості робіт автор не підраховував та говорить, що за останні 10 років зробив не менше півсотні. " Це все з металобрухту, який перетворюється ось у такі речі. Це скорпіон. Коли я кажу металобрухт і що зі сміття робимо такі речі. Але щоб створити їх, потрібно багато попрацювати, привести його до ладу, потрібно вимити кожну деталь бензином. Почистити турбіни, щоб досягти блиску ".
Сергій – художник. Любов до роботи з металом з’явилася завдяки батьку, який працював водієм, — говорить чоловік. Деякі ідеї для своїх скульптур знаходить в інтернеті, інші – вигадує сам. " Ніколи не малюю ескізів, усе в голові ", – продовжує майстер.
На подвір’ї ще одна робота – медуза для збору сміття на морському узбережжі. За словами Сергія Демченка, це контейнер для збору сміття на морському узбережжі, для порожніх пляшок. " Ось одна пляшка вже є всередині. Збоку цієї медузи є дверцята, які дозволяють діставати ці пляшки, коли вже наповниться ", — додав він.
Реалізації чекають ще багато ідей, — говорить Сергій. Його роботи подорожують містами України та світу. Майстер планує взяти участь у виставках.
Суспільне Херсон