І в приморських районах Херсонщини злидарюють

4 года назад 0

На Херсонщині чомусь звикли вважати, що в приморських районах люди живуть заможніше, ніж повсюдно у глибинці. Адже сюди курортники багато грошей привозять, і з заробітками нібито легше.
Та це швидше ілюзія, ніж реальність, пише Голос України. Бо що далі від моря у степ, то сутужніше живеться. Приміром, на узбережжі Азовського моря, у Генічеському районі області райрада запустила процедуру ліквідації одразу трьох сіл — Машкевичі, Якимівка і Новий Світ. Але не на папері, а в житті від них уже мало що залишилося: всі люди виїхали чи померли, а залишки будівель потрохи розбирають чи вже розібрали для своїх потреб мешканці сусідніх сіл, де ще жевріє життя.
Скорочується і населення в Скадовському районі на Чорному морі. Через те, що в селах Андріївка, Гостроподолянське й Хатки стало обмаль малечі, тут вирішили з наступного навчального року ліквідувати три малокомплектні школи. На черзі — ще кілька таких самих навчальних закладів, де залишилося по чотири-п'ять десятків учнів.
Тож ситуація біля теплих морів нітрохи не краща, ніж у цілому по області, яка сповзає до демографічної ями: її населення з року в рік незмінно скорочується на п'ять-десять тисяч осіб.