Як пережити магнітні бурі у квітні

4 года назад 0

У квітні, напередодні Великодня, очікуються магнітні бурі. Як можна вберегтися від їх впливу?

Вони триватимуть з 15 по 19 квітня. Вчені вважають, що особливо сильного впливу на самопочуття квітневі магнітні бурі не зроблять, оскільки їх потужність відноситься до рівня G1, найнижчого.

Що таке магнітні бурі?

Фахівці до цих пір не прийшли до єдиної думки про вплив магнітних бур на людський організм, але метеозалежні люди стверджують, що в цей період їх стан погіршується, змінюється настрій, спостерігається занепад сил. Вважається, що магнітні бурі виникають в результаті спалахів на Сонці. Навколо Землі знаходиться захисний шар, що оберігає планету від сонячної радіації — магнітосфера. На неї впливає так званий сонячний вітер. У звичайних умовах тиск потоку і магнітосфери — рівне. Але під час спалахів на Сонці збільшується швидкість сонячного вітру, посилюється його тиск, а магнітосфера стискається, провокуючи зміни в величинах струму. Це і є магнітна буря.

Магнітні бурі в квітні

За прогнозами вчених, другий місяць весни не принесе великих неприємностей метеочутливим людям. Магнітні бурі чекають на українців з 15 по 19 квітня, в цей час є ймовірність погіршення здоров'я у метеочутливих людей.

15-19 квітня — хвиля низької потужності. Ймовірні нетривалі головні болі, знесилення.

Магнітні бурі: як захиститися від впливу

Магнітні бурі впливають на усіх, але найбільше від них страждають метеозалежні люди. При цьому від негативного впливу можна вберегтися, щоб зберегти хороше самопочуття і настрій. Фахівці рекомендують:

  • висипатися;
  • Вживати в їжу більше білка;
  • Пити багато води;
  • Не вживати алкоголь і менше курити;
  • Найчастіше ходити пішки, але при цьому не займатися спортом дуже старанно;
  • Приймати контрастний душ.
  • Найсильніше магнітні бурі впливають на людей з підвищеним тиском. Їм слід мати при собі ліки — Корвазан, корвітол, бісопролол. Людям зі
  • зниженим тиском рекомендується більше відпочивати. Таблетки, що пдвищують тиск, також варто тримати під рукою.

Дратівливим і імпульсивним людям рекомендується приймати трав'яні заспокійливі, пити трав'яні чаї. Схильним до загальної слабкості і стомлюваності людям рекомендують пити чай з женьшенем, проводити більше часу на свіжому повітрі.