Як захиститися від комах на природі

7 лет назад 0

Попереду тривалі вихідні,…

Вирушаючи на природу, вибирайте одяг, який максимально закриває шкіру . Не завадить також капелюх – щоб прикрити голову і шию.

При цьому одяг повинен бути світлих тонів , щоб кліщів ви помітили до того, як вони переповзуть на шкіру.

На ноги натягніть довгі шкарпетки , щоб у них заправити штани. Це виглядає не дуже естетично, зате ви будете захищені від комах.

Крім того, збираючись у ліс, прихопіть з собою липкий ролик для чищення. Періодично проводьте ним по руках і ногах, і уважно дивіться, що на ньому залишилося.

Перед тим, як сісти в машину і поїхати додому, не забудьте пройтися роликом по сидінням – там теж можуть бути комахи.

Для боротьби з кліщами можна використовувати ефірні олії. Це відмінний спосіб не стільки позбутися паразитів, скільки попередити неприємну зустріч з ними.

Лаванда

Ця олія має приємний запах, який дуже не люблять кліщі, комарі та інші комахи. Для захисту від них достатньо втерти кілька крапель у кількох місцях, не прикритих одягом.

Лимон

Ефірна олія лимона містить з’єднання лімонен, яке проганяє комах. Перед нанесенням на шкіру його обов’язково потрібно розбавити.

Евкаліпт

Ця олія нейтралізує укуси кліщів, а також інфекцію, яку вони розносять. Її можна змішати з олією цитронелли, що зробить засіб більш універсальним.

М’ята болотна

Ця рослина є відмінним засобом захисту від комах, бо дуже токсична для них. Нанесіть кілька крапель на відкриті ділянки шкіри, щоб створити бар’єр між собою і кліщами.

До речі, щоб видалити кліща, потрібно капнути на нього олію м’яти або орегано.

А при укусі комарів ефективні ефірні олії чайного дерева і лаванди. Вони знімуть свербіж, набряк і почервоніння.

Ще одна  важлива порада! Після того, як ви прийшли з прогулянки, на 10 хвилин помістіть свій одяг до сушарки. Її тепло вбиває все, що ви могли принести з лісу у складках одягу. Потім прийміть гарячий душ і уважно огляньте тіло.