Ігор Колихаєв впровадить "Картку херсонця"

3 года назад 0

Місто має бути турботливим до людей – комфортним, безпечним, де живуть щасливі родини. Саме тому, один з пунктів програми розвитку Херсона Ігоря Колихаєва та його команди «Нам тут жити!» присвячений впровадженню «Картки херсонця».
Ідея розробки такої муніципальної програми про пільги та акції у Ігоря Колихаєва виникла давно. Він переконаний, що завдяки цій картці, городяни отримають персональний електронний ключ до міської інфраструктури.
Серед основних переваг – надання херсонцям зручного та універсального інструмента для отримання соціальної допомоги. А це і забезпечення обліку проїзду в громадському пасажирському транспорті, пільги в аптечних мережах при безкоштовному отриманні чи купівлі медикаментів, обслуговування в лікувально-профілактичних закладах, отримання, соціальний дисконт для оплати товарів у супермаркетах, замовлення адмінпослуг у персональному кабінеті, пільги на придбання квитків на культурні заходи.
Така іменна картка давно поширена у великих українських містах – Львів, Київ, Дніпро. Тож херсонцям не потрібно вигадувати нічого нового, просто перейняти успішний досвід, удосконаливши функції та дизайн. Картка буде доступною всім херсонцям.
Процес тривалий, команді "Нам тут жити" потрібно зв’язати інформаційні бази, визначити, скільки у нас людей, які мають право на пільги. Зараз експерти досліджують, які послуги можна прив’язати до картки. Наша мета – зібрати в ній різні послуги – від електронного підпису і банк ID до медичної картки і проїзду в транспорті.