Керуюча справами Херсонської міськради прокоментувала ситуаці із чергами

7 лет назад 0

Матері з дітьми, які юрмляться у міській раді у чергаз по довідки, поставили етичні та санітарно-гігієнічні задачі перед чиновниками.

читайте:  У Херсоні сьогодні — День невдоволення

Так, днями матуся вивела своє дитя на газон перед будівленю міськвиконкому, наче до туалету. На зауваження озоронця — мовляв на кодному поверсі є туалет, знервована жіночка відповіла лайкою. Охоронець, забувши, що його справа берегти тут не власну чоловічу гідність, а все-таки честь міста, теж відповів їй лайкою. На часі на нього та на міськвиконком буде написана скарга — принаймін такі наміри задекларувала мати.

читайте також:  Директор городского Центра социальных служб рассказал об очередях в горсовете

Керуючас справами міськвиконкому, пані Каптерина Гандзюк, яку хараз звинувачують у тому, що:

1) у міськвиконкомі створені черги,
2) повільно запроваджуються електронні сервіси,
3) не створені умови для відвідувачів, —

відповіла на усі закиди, так и мовити одним постом у фейсбук. Ось її аргументи — до вашої уваги:

 

1. Щодо черг:

З грудня 2016 року постанова кабміну додала до переліку документів для оформлення виплат одиноким матерям ще одну довідку з місця реєстрації матері та дитини. Це така дурня, насправді, що ця довідка потрібна. Просто ускладнюють людям життя. Тому цими днями ви спостерігаєте у міській раді багато мам з дітьми. Ми дуже переживаємо через це. Двічі на рік таке буває по кілька тижнів, бо довідку треба подавати кожні півроку. Штат розрахований на вдачу максимум 120 довідок щоденно, а видаємо цими днями понад 350. 

2. Щодо елдектронних сервісів та захисту даних:

В Україні немає жодного ліцензійного ПО, яке дозволить таку базу зберігати, а отже що підключати до igov? в тестовому режимі підключали, але бажаного ефекту не було. користуємося тим, що є — електронна черга + наш сайт. талончик на дитину потрібен тому, що довідка потрібна і матері, і дітям. так вимагає постанова. ну і розписки потрібні по персональні дані. це закон. зараз трохи підключили райони до цієї роботи. сподіваюся, до грудня, коли ці довідки знову будуть потрібні, постанову змінять і довідку цю звідти приберуть. бо наразі вони складають 75% всіх довідок, які видає відділ.

3. Щодо умов для людей:

Намагаємося всіляко допомагати людям, роз’яснювати, що відбувається, пропускати з зовсім маленькими дітьми вперед, кожна проблема індивідуальна. От сьогодні під час достатньо довгого очікування одна жіночка із дитиною десь 4 років пішла погуляти у внутрішній двір міської ради. І дитина попросилася у туалет. Ну як у туалет. Аби ж у нього — на кожному поверсі є. Але ні. Прямо оце в дворі, карочє, навалила та дитина купу. Охоронець, побачивши це, зробив жінці зауваження. На що почув достатньо неласкавий набір епітетів. Ну і не стримався, відповів так само. Жінка збирається писати скаргу на охоронця і вимагає покарання за те, що він її принизив і образив. І що ви думаєте, чи потрібно покарати охоронця? Якщо потрібно, то за що саме?

Неетичну поведінку обох сторін конфдікту обговорили в інтернеті. Народні висновки зрозімілі. А от як вчинять у міськвиконкомі?

  джерело