«Лише з перемогою прийде мир». Нова Каховка зустріла військових 57-ої бригади

4 года назад 0

      Привітати особовий склад бригади з поверненням із місця виконання бойових завдань прийшли рідні та місцеві жителі.

Квітами, оплесками, нагородами і почесними відзнаками зустрічали 4 вересня військовослужбовців 57-ої окремої мотопіхотної бригади ім. кошового отамана Костя Гордієнка жителі Нової Каховки. Урочисту зустріч організували на центральній площі міста. Тут же представили виставку озброєння та військової техніки.  Кращих бійців бригади нагородили відомчими відзнаками, нагородами і цінними подарунками. — Всі ви – наші сини і доньки, наші брати і сестри – є гордістю нашого краю, нашої країни. Доля розпорядилась так, що два роки тому ви стали невід’ємною складовою нашого міста. Низький уклін вам за те, що ви 9 місяців виконували свій обов’язок, захищаючи Україну, — звернувся до присутніх міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко.Він розповів, що місто підготувало проєкт будівництва житлового багатоповерхового будинку для військових 57-ої бригади. Також є домовленість про реконструкцію під житловий будинок одного з об’єктів у сусідньому місті. 

Сертифікат від автомобілю УАЗ командуванню бригади вручив голова облдержадміністрації Юрій Гусєв:

— Ми пишаємось тим, що Херсонщина є домом для легендарної 57-ої бригади. Переконаний, що з часом ми повернемо український прапор над Донецьком і Луганськом, Сімферополем і Севастополем , — сказав він. — Я вдячний кожному військовому, який виконував свої завдання, кулеметнику і кухару, який годував цього кулеметника, волонтерам, депутатам і всім небайдужим людям, — зізнався командир 57-ої ОМПБ Анатолій Мішанчук.

За оцінкою командувача військ оперативного командування «Південь» Ігоря Палагнюка, 57 бригада є високопідготовленою і професійною.  — Вона складається зі справжніх патріотів і з честю виконувала бойові завдання в Донецькій області, боронячи українську землю від російського агресора. Щиро дякую військовим за виконання службового обов’язку! – сказав під час урочистостей Ігор Палагнюк.Також він побажав усім найшвидшої перемоги над ворогом:

— Адже з цією перемогою прийде мир. А з миром – злагода і процвітання на нашій рідній землі.

Закінчились урочистості покладанням квітів до меморіального комплексу загиблим військовослужбовцям 57-х ОМПБ, відкритому в Новій Каховці у минулому році.

Олег БАТУРІН, Новий день
Фото автора.