Мер Херсона зустрівся із заступником Посла Ізраїлю в Україні

3 года назад 0

Міський голова Ігор Колихаєв зустрівся сьогодні, 13 травня 2021 року, із заступником Надзвичайного і Повноважного Посла Ізраїлю в Україні паном Йоавом Бистрицьки .

На початку зустрічі Ігор Колихаєв не міг не згадати про події, які днями сталися в Ізраїлі.

«У мене дуже багато друзів в Ізраїлі, тому ця тема мене дуже турбує. Бойові дії – це завжди горе, але я знаю, що ізраїльтяни – дуже мудрий та сильний народ. Ви вистоїте. Зараз же я бажаю вам витримки. Уся світова спільнота спостерігає за цим конфліктом, тому сподіватимемося, що відповідних заходів буде вжито», – зазначив Ігор Колихаєв .

Загалом же, зустріч української та ізраїльської сторін присвятили обговоренню тем інвестицій та переймання досвіду.

«Найбільша цінність нашого Херсона, де сьогодні проживає більш, ніж 114 національностей, – це його люди. І мені важливо зробити так, аби вони звідси не виїжджали, аби місто перестало бути депресивним. Тому моя мета – створити для містян якісний соціальний та інвестиційний клімат, розкрити потенціал Херсона. І крок за кроком розвивати його», – зауважив міський голова.

Ігор Колихаєв переконаний, що Ізраїль – будучи однією із передових країн у частині технологій – може багато чому навчити Херсон.

«Мені б хотілося, аби наші спеціалісти вчилися у ваших тому, як зробити наш регіон привабливим для вітчизняних та іноземних інвестицій», – підкреслив він.

Зі свого боку, пан Йоав Бистрицьки зазначив, що готовий усіляко сприяти цьому.

По завершенню сторони домовилися, що у міськраді створять робочу групу, яка займатиметься підготовкою кадрів для участі у своєрідних програмах обміну.

Довідка. Основними здобутками відносин Херсона та Ізраїлю  в економічній сфері є підтримка взаємного курсу на створення зони вільної торгівлі.

З 01 січня 2021 року вступила в дію Угода про зону вільної торгівлі між Україною та Державою Ізраїль.

Херсонська міська рада підтримує зв’язки та активно співпрацює з Посольством України в Державі Ізраїль.

Обсяг торгівлі товарами у 2020 році становив 3,0 млн дол США.