На Херсонщині для дітей створюють острівці безпеки

3 года назад 0

Тим, що сотні дітей на Херсонщині губляться, й стільки ж потерпають від різних злочинів, стурбувалися самі ж діти.
Учні кількох шкіл обласного центру Влада Пономарьова, Ксенія Трусова, Магдалина Танклевська та Михайло Лінецький познайомилися та потоваришували під час студій у Школі молодого політика. Й спільно розробили проект створення "Острівців безпеки" для малечі. Це може бути і кафе, і фінансова установа, і торгова точка, де на дверях клеїтимуть спеціальні наліпки. Побачивши таку, дитина зможе зайти і звернутися зі своєю проблемою до будь-якого працівника. А той вислухає та зателефонує до поліції, батьків юного відвідувача. Це — як мінімум.
До того ж проект — не просто цікава ідея, а розробка з ґрунтовною підготовкою. Хлопці та дівчата провели чимало перемовин, успішно домовившись із банком, керівниками мереж магазинів дитячих іграшок та продуктових маркетів про розміщення там наліпок-підказок.
Розробники проекту підрахували, що на його реалізацію, включно з виготовленням партії наліпок, потрібно 220 тисяч гривень, і претендують на фінансування з муніципального бюджету участі — заявка вже готова. Задум підтримали не тільки вчителі та батьки школярів, а й народний депутат України від Херсонщини Павло Павліш. Він запросив співавторів ідеї виступити на серпневій конференції педагогічних працівників. І пообіцяв допомогти, аби "Острівці безпеки" незабаром з'явилися не лише в Херсоні, а й по всій області.
Голос України