На Херсонщині ламу з її дитинчам врятували люди

4 года назад 0

Трагедія заледве не сталася у сафарі-парку на Арабатській стрілці. Тут і рідкісної лами гуанако Кукли почалися перейми. Зазвичай, тварини з таким випробуванням справляються самі, однак у цьому випадку пологи в молодої красуні були першими, та ще й плід виявився завеликим.
Тож самостійно з’явитися на світ ламеня не змогло, і це загрожувало загибеллю для матері з дитям. Та ще й ветеринарний лікар, котрий обслуговував заклад, як на гріх, виявився у від’їзді.
Тож директор сафарі-парку Олексій Гетта разом із підлеглими узявся за порятунок своєї Кукли. Користуючись порадами, що їх ветеринар давав телефоном, вони стимулювали вихід плоду. Відтак, за сорок хвилин маля лами таки покинуло материнське лоно, й майже одразу стало намагатися звестися на свої ще тоненькі копитця. Це в нього вийшло, і новонароджений одразу поспішив до матері по її смачне молочко.
Зараз він активно пізнає оточуючий світ, але далеко від Кукли не відходить. Тож співробітники сафарі-парку досі не знають, хто саме в них знайшовся – самець чи самичка. Адже матір настільки ревно ставиться до свого дитинчати, що нікого з людей до нього не підпускає. Тож і світлину лами гуанако, котра вперше в історії народилася на Херсонщині (імені їй ще не встигли придумати), зробити виявилося досить складно. Але після певних зусиль малюк таки потрапив у кадр.
Голос України
Фото Олексія Гетти (зроблене 1 серпня 2020 р.)
На знімку: лама гуанако зі своїм дитинчам, котре з’явилася на світ завдяки допомозі людей.